logoPučko Otvoreno Učilište Labin

Znanje POkreće Svijet

Kazališni program

 

• OtpisaNE

U Kinu Labin, u nedjelju 11.02.2018. u 20,00 sati gostuje predstava Renata Baretića u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Scene Gorica, koja će vas zasigurno oduševiti

Otpisane

Glume: Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin, Erna Rudnički

Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.

Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i barem pregršt komičnih situacija, a OtpisaNE su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma. OtpisaNE će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima.

CIJENE ULAZNICA:
- 35,00 kn u pretprodaji ( u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Labin, Alda Negrija 11, Labin)
- 40,00 kn na dan predstave ( sat vremena prije početka predstave)
- 20,00 kn za umirovljenike

 

• Obiteljski show program "CIRCLE OF MAGIC AND MYSTERY"

U nedjelju, 19. studenog 2017. u 17:00 h u Kinu Labin

Circle of magic and mystery

Pučko otvoreno učilište Labin u suradnji s Marketing Art Teatrom u nedjelju 19.11.2017. organizira OBITELJSKI SHOW PROGRAM naziva Circle of Magic and Mystery.

Početak programa je u 17:00 sati u Kinu Labin. Ulaznice za predstavu možete kupiti već od 15:00 sati na blagajni Kina Labin.

CIJENE ULAZNICA: - snovnoškolska djeca - 20 kn - odrasli - 30 kn

Očekuju Vas: Nevjerojatna čuda!!! Intenzivna čarolija!!! Smijeh i oduševljenje!!! Očekuje Vas istinska ZABAVA! …i vjerujte….nećete vjerovati…

 

• Kazališna predstava "STILSKE VJEŽBE"

U Nedjelju, 05. studenog 2017. u 20:00h u Kinu Labin

Stilske vježbe

Fenomen svjetskih razmjera

Jedna obična zgoda iz svakodnevnog života ispričana na dvadesetak načina postala je zahvaljujući ideji domaćih autora i gumačkom virtuozitetu aktera vrhunska komedija u kojoj uživaju generacije.

Ova kultna predstava izvodi se već punih 48 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

ONastale prema originalnoj ideji i u režiji Tomislava Radića i u adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića Stilske vježbe ponudile su kasnih šezesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i postale rodonačelnikom novog kazališnog izričaja u kojemu glumac uz psihološku kreaciju lica kreira i kontekst dramske radnje što je otvorilo prostor novoj vrsti glumačkog autorstva i cijelom jednom kazališnom smjeru.

Cijena ulaznice:

 • 40,00 kn na dan predstave
 • 35,00 kn u pretprodaji
 • 20,00 kn za umirovljenike

 

• Kazališna hit predstava "DAME BIRAJU"

U ponedjeljak, 24. travnja 2017. u 20:00h u Kinu Labin

Dame biraju

Sarajevska HIT predstava ‘Dame biraju’ u režiji Admira Glamočaka i produkciji Alt teatra gostuje u Kinu Labin u ponedjeljak 24. travnja s početkom u 20:00 sati. Predstava je rađena po filmu ''Full Monty'' (Skidaj se do kraja) i zaludila je cijelu Hrvatsku jer u kojem god gradu se prikazuje, rasprodana je.

Riječ je o beskrajno duhovitoj, zabavnoj, smiješnoj, nepredvidljivoj i napetoj predstavi u kojoj ima mnogo muških razgovora, strahova i ljubavi, a oduševljenje publike širom Hrvatske su i dokaz tome. Pored neprestano napete situacije te smijeha do suza, poseban začin daju plesne točke, koje u publiku dovode pretežno žene, iako je predstava idealna za oba spola.

Ova komedija s ozbiljnom tematikom, govori o petorici mladića koji pokušavaju riješiti svoje egzistencijalne probleme kroz posao stripera u noćnom klubu.

Predstava publiku vodi kroz uzbudljive scene, u kojima muškarci otvoreno govore o svojim strahovima i neispunjenim očekivanjima, ali na način koji na koncu atmosferu dovodi do usijanja. Ono što posebno mami uzdahe i golica maštu su originalno osmišljenje plesne točke, a vrhunac predstave je striptiz u kojem momci skidaju sve sa sebe!

Uloge u predstavi ostvaruju Nancy Abdel Sakhi, Davor Sabo, Adnan Goro, Sanjin Arnautović, Emir Fejzić, Enes Salković i Dalibor Brkić. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a asistentica režije bila je Amra Mehić.

Na Festivalu komedije ‘Gola mesečina’ u Skoplju ova predstava osvojila je dvije nagrade: Nagradu ‘Grand prix’ – za najbolju predstavu Festivala, i nagradu za najbolju režiju predstave koju potpisuje poznati redatelj, glumac i profesor Admir Glamočak. Također, predstava je osvojila dvije nagrade i na Festivalu mladog glumca ‘Zaplet 07' u Banja Luci: Nagradu za glumca večeri, koju je publika dodijelila Emiru Fejziću, dok je nagrada za najboljeg glumca Festivala, po mišljenju žirija, otišla u ruke Enesa Salkovića. Ansambl predstave osvojio je nagradu “Srebrni zub” na nedavno održanom Festivalu smijeha i komedije u Poreču.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti u Labinskom Rock Caffeu, na www.ticketshop.hr ili sat vremena prije predstave na blagajni Kina Labin.

 

• Kazališna predstava "ZLATNI LANČIĆ OD BIŽUTERIJE"

U Srijedu, 8. ožujka 2017. u 20:00h u Kinu Labin

Zlatni lančić od bižuterije

Upoznajte Andriju u novoj ulozi.

Andrija Milošević, poznati crnogorski kazališni, filmski i televizijski glumac koji je potvrdio svoju popularnost vrlo gledanom serijom 'Andrija i Anđelka' ima i svoju hit monokomediju 'Zlatni lančić od bižuterije' koja već duže vrijeme nasmijava publiku širom regije, tako će i Labinjane u srijedu, za Dan žena, 8. ožujka 2017,u 20 sati.

U predstavi 35-godišnji Crnogorac Kostadin (Lale) je došao u Beograd pun nada i očekivanja. Studira i pokreće razne biznise, a naučen je cijeli život živjeti na tuđi račun. Dok je rodbine posuđuje, dok je djevojaka nada se. Ali, kao i svaki čovjek koji je zaljubljen u sebe i lagodan život odjedanput zaključi da su godine prošle, on školu nije završio, a svi biznisi koje je pokrenuo propali su. Na kraju traži spas u braku s bilo kakvom udavačom uz samo jedan uvjet: samo da je bogata. Lijepih djevojaka ima, ali njemu ne treba žena za zajednički život i ljubav nego žena koja će ga uzdržavati... I naleti takva. On sav sretan, računa da je prevario i nju i njezine, međutim tako bogata obitelj ne bi bila bogata da ih takav kao on može lako prevarit.

Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Rock Caffeu Labin, te na prodajnim mjestima Tisak medije po cijeloj Istri i na svim ostalim prodajnim mjestima sustava Ticketshopa, te preko interneta na http://www.ticketshop.hr, ili na blagajni sat vremena prije predstave.

 

• Kazališna predstava "POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA"

U Srijedu, 22. veljače 2017. u 20:00h u Kinu Labin

Posljednja Freudova seansa

U potrazi za smislom

Godina je 1939. Europa tone u kaos Drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo susretu Sigmunda Freuda i C. S. Lewisa.

U neminovnom srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet, sukobljavaju se oko pitanja Postoji li Bog?. Tijekom jednoipolsatne gorljive potrage za smislom imamo priliku zaviriti i u njihove osobne životne priče koje su ishodišta njihovih uvjerenja, ali i dvojbi.

Ova drama, bogata promišljanjima o smislu života, postavlja kompleksna pitanja o našoj civilizaciji i našem o današnjem vremenu, ali i o vječnoj potrebi čovjeka da objasni svijet i pronađe smisao.

Posljednja Freudova seansa dobila je 2009. godine prestižnu nagradu Off Broadway Alliance.

Igraju: Marko Torjanac - Sigmund FerudFranjo Dijak - C. S. Lewis

Prijevod, scenografija i režija: Marko Torjanac Kostimografija: Đurđa Janeš Izbor glazbe: Milorad Stranić Oblikovanje svjetla i zvuka: Damir Rončević Fotografija: Mladen Pobi Dizajn: Tomislav Veltruski Video: Hrvoje Felbar

Cijena ulaznice:

 • 40,00 kn na dan predstave
 • 35,00 kn u pretprodaji
 • 20,00 kn za umirovljenike

 

• "SNJEŽNO KRALJEVSTVO", kazališna predstava za djecu

U Srijedu, 8. veljače 2017. u 17:00h u Kinu Labin

Snježno kraljevstvo

Igraju: Novak Tomić, Danijela Mitić Grbović, Vladimir Tešović i Maja Matijević

Motivi jednog od najpopularnijih crtanih filmova današnjice Snježnog kraljevstva (poznatijeg kao "Frozen") inspirirali su Novaka Tomića, glumca i režisera beogradskog kazališta "Pozorište igralište", da sklopu 45-minutne dječje predstave dovede Elsu, Anu, Olafa i ostatak družine na kazališne daske stvarajući emotivnu priču koja pokazuje svu snagu sestrinske ljubavi i istinskog prijateljstva i trijumfalne pobjede nad strahom i predrasudama.

Predstava obiluje glazbom i plesom te je u potpunosti prilagođena dječjem uzrastu sa ciljem da se kroz interakciju glumaca i dječje publike postigne svojevrsna edukacija o važnosti međusobnog razumijevanja, uvažavanja, tolerancije i ljubavi.

Radnja se odigrava u kraljevstvu Arendella u kojem dvije sestre, princeze, bivaju razdvojene uslijed čudnovatog slijeda događaja: Princeza Elza, nakon što otkrije svoju moć da sve što dodirne pretvara u led, bježi visoko u planine gdje stvara svoje kraljevstvo. Njezina brižna sestra, princeza Ana i snjegović Olaf kreću u potragu za njom. Tu potragu prekida, možda na prvi pogled istinska ljubav, princa Hansa, koji na sve moguće načine pokušava postati vladar kraljevstva i preuzeti Elsinu ulogu. U pomoć pristiže snjegović Olaf koji svojim dosjetkama i šalama uspijeva, na vrlo interesantan način, spasiti Elsu i Anu od Hansovog zlonamjernog lukavstva.

Predstava traje 45 minuta.

Cijena ulaznice:

 • 30,00 kn

 

• Kazališna predstava "metODA ZA BRAK" HIT Teatra iz Zagreba

U četvrtak, 26. siječnja 2017. u 20:00h u Kinu Labin

Metoda za brak

"Bez žene nema sreće ni nesreće" (narodna poslovica)

Producentica: Matea Elezović

Redateljica: Iva Srnec

Dramaturginja: Nina Horvat

Igraju: Matea Elezović – gospođa Mikić Zlatan Zuhrić Zuhra – gospodin Mikić Petra Težak – bračna savjetnica

Što žene misle, što muškarci žele, kako riješiti bračne probleme i pritom se odlično zabaviti, vidjet ćete u 70 minuta komedije „metODA ZA BRAK“ u kojoj nas gospodin i gospođa Mikić (Matea Elezović, Zlatan Zuhrić Zuhra) uz pomoć bračne savjetnice (Petra Težak) na duhovit i originalan način vode kroz sve korake poznate metode za brak, otkrivajući pritom stvari koje nisu željeli otkriti…

Ova lucidna i inteligentna komedija odlično će Vas zabaviti.

Predstava traje 70 minuta.

Cijena ulaznice:

 • 40,00 kn na dan predstave
 • 35,00 kn u pretprodaji
 • 20,00 kn za umirovljenike

 

• Istarsko narodno kazalište predstavlja zbirku satiričnih monologa MISTERO BUFFO, Dario Fo

U srijedu, 30. studenog 2016. u 20:00h u Kinu Labin

kazaliste, labin, mistero buffo

Cijena ulaznice:

 • 20,00 kn

Prijevod: Valter Roša i Aleksandar Bančić

Igra: Valter Roša

Savjetnik: Aleksandar Bančić

MISTERO BUFFO, zbirka satiričnih monologa, djelo je talijanskog nobelovca Darija Foa, nastala 1969. godine, no i danas je vrlo aktualna. Temelji se na Foovom istraživanju srednjovjekovne narodne predaje i tradicije tzv. giullara, odnosno, lakrdijaša. Tekst je preveden na istarsku čakavicu, no, prema uzoru na original, ova naša čakavica je "zbaštardana", "remixirana" koja u sebi ima elemente raznih istarskih govora.

Predstava traje 75 minuta.

Lakrdijaši svoje teme uglavnom pronalaze u subverzivnom, alternativnom, čitanju biblijskih tema. Nisu vrijeđali vjeru, Boga i Svece već su razotkrivali i ismijavali sve one koji su iskorištavali religiju za svoje vlastite ciljeve. Ono što je vrlo zanimljivo je da nam te lakrdije pokazuju kako je srednji vijek, iako smatran mračnim periodom u povijesti čovječanstva, ipak imao neke svijetle točke; a to je ponajprije duh naroda, koji je, potlačen, iskorištavan i ugnjetavan, duhom bio vrlo slobodan.

Lakrdije: Moralnost Slijepca i Hromoga, Kain i Abel, Čudo na vjenčanju u Kani, Igra Luđaka pod križem, Scapinov grammelot, Prvo čudo mladoga Isusa, Bonifacije VIII, Gladni Zanni, Lazarovo uskrsnuće, Rođenje lakrdijaša, Marija pod križem, Grammelot engleskog odvjetnika.

 

• Kazališna predstava „Plemena“ engleske spisateljice Nine Raine nastale u koprodukciji Teatra EXIT i Kazališta Planet Art.

U utorak, 01. prosinca u 20:00h u Kinu Labin

Komedija za sve generacije koja ruši rekorde gledanosti!

kazaliste, labin, srce vece od ruku

Cijena ulaznice:

 • 40,00 kn na dan predstave
 • 35,00 kn u pretprodaji
 • 20,00 kn za umirovljenike

Glume: Marko Torjanac, Slavica Knežević/Jasna Palić Picukarić, Lana Gojak/Vanda Winter, Matija Kačan/Janko Popović Volarić, Slaven Španović, Petra Kurtela Producenti: Marko Torjanac i Matko Raguž

Plemena Planet Arta i Teatra Exit, poput ranije Kauboja, spadaju u vrh vrhova hrvatskog teatra.

Plemena nam pružaju sliku današnjeg svijeta govoreći o potrebi za pripadnosti i o svemu što ona nosi: od pojedinačnih hijerarhija, interesa i pravila počevši od same obitelji nadalje.

Kroz intrigantnu i katarzičnu priču o ljubavi i izdaji ova višestruko nagrađivana drama nam pokazuje da o toj (ne)pripadnosti i dalje ovisi sreća pojedinca. Štoviše, umjesto da nam ponavlja kako smo svi jednaki, Plemena nam nude spoznaju i ukazuju na činjenicu koliko smo različiti.

Gdje se ipak nalazi taj prostor u kojem plemena mogu naći suživot - o tome govori ova predstava.

Vrhunska glumačka postava vam jamči dobru zabavu!

Drama Plemena engleske spisateljice Nine Raine u 2012. osvojila je nekoliko najvažnijih nagrada za najbolji dramski tekst uključujući Drama League Award for Outstanding Play, New York Theatre Outer Critic Circlea i Off-Broadway Alliance Award - Best Play te nezapamćen broj od šest Lucille Lortel Award nominacija, četiri nominacije Outer Critic Circlea te dvije Drama League Award nominacije. 

POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Save

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design