logoPučko Otvoreno Učilište Labin

Znanje POkreće Svijet

Marcus Pericin "Seeing Colors"

U petak, 24. Kolovoza, u sklopu izložbenog programa Gradske galerije Labin, u Crkvici Sv. Stjepana, koja se nalazi preko puta Gradske galerije, svojom instalacijom “Seeing Colors” predstavio se švicarski autor MARCUS PERICIN.

Marcus Pericin

Radi se o jednistvenoj igri svjetlosti i boja kojom nam Marcus vraća fokus na ljepotu i značaj boja. Boje su svakodnevno svuda oko nas pa im možda baš i ne dajemo neku posebnu pažnju, no boja je fenomen kojim se bavi i znanost i psihologija i iza svake boje ima puno više značenja nego li možemo zamisliti.
U instalaciji "Seeing Colors" animirana svjetlost projicira se na hrpe obojenih pigmenata. Ovisno o spektralnom sastavu svjetlosti, percipirana boja pigmenta mijenja se od šarene do sive te tako stvara fascinantno iskustvo boje i svjetla, koje poziva posjetitelje na razmišljanje o vlastitom viđenju boja. Čini se kao da je materija, odnosno pigment sam izvor svjetlosti, a u specifičnom prostoru Crkvice Sv. Stjepana stvara jedinstveni ambijent kojeg promatrača poziva na potpuno novo iskustvo sa bojama ali i sa svjetlošću, što je osim boje drugi osnovni element ove instalacije.

Marcus Pericin završio je studij medicine na Sveučilištu u Baselu i Likovnu akademiju na Sveučilištu umjetnosti u Zürichu (ZHdK) u Švicarskoj. Istraživački je suradnik i docent Colour-Light-Centra na Sveučilištu za umjetnost u Zurichu, s nastavnim i istraživačkim aktivnostima na području boje i svjetla.

Izložbu u Gradskoj galeriji Labin posjetite do 1. rujna 2018.

Izložba je realizirana uz potporu i suradnju Pučkog otvorenog učilišta Labin, Grada Labina, Istarske županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Zahvaljujemo:
Labinu 2000, Eurogradnja d.o.o., De Conte d.o.o.

Gradska galerija Labin / Ulica 1. maja 5, Labin / Tel. 052 852 123
Facebook: www.facebook.com/gradskagalerijalabin

Marcus Pericin

POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Save

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design