logoPučko Otvoreno Učilište Labin

Znanje POkreće Svijet

VRIJEME NAPUŠTANJA, JOŠ NE I PREPUŠTANJA

Autorica: Nives Kavurić - Kurtović

Izložbu u Gradskoj galeriji Labin posjetite do 01. kolovoza 2015. godine.


Gradska galerija Labin predstavlja samostalnu izložbu

„VRIJEME NAPUŠTANJA, JOŠ NE I PREPUŠTANJA“

O radovima i ovoj izuzetnoj autorici na otvorenju izložbe govoriti će Branka Arh, povjesničarka umjetnosti, u srijedu, 01. srpnja 2015. godine, u 20.30 sati.

Nives Kavurić-Kurtović rođena je u Zgrebu 1938. godine. Diplomirala je grafiku i slikarstvo na ALU u Zagrebu u klasi prof. Frane Baće (1962.). Bila je suradnica Majstorske radionice K. Hegedušića (1962. do 1967.). U statusu samostalne umjetnice djeluje od 1983. Profesorica na ALU u Zagrebu od 1983. Od prve izložbe u Kabinetu grafike JAZU 1963. izlaže na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Redovita je članica HAZU od 1997. Studijski je boravila u gotovo svim zemljama Europe i u SAD-u. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i u inozemstvu. Ostvarila je više od stotinu samostalnih i oko tisuću skupnih izložaba. Djela joj se nalaze u mnogim muzejskim, galeriijskim i privatnim zbirkama u Hrvatskoj i u svijetu. Godine 2014. uvrštena je u Art Collection of the European Parliament (Bruxeles). Živi i radi u Zagrebu.

"Možete li vi vidjeti neka vrata kroz koja će se današnja umjetnost provući, naći neki izlaz s pokrićem, što se zapravo događa i događa li se uopće nešto? Kafka nije nudio sadržaj, ništa nema smisla ako se traži sadržaj, ali svaka njegova rečenica ima duboke razloge. Becketovi dijalozi su besmisleni ako se ne uđe u dubinu razloga. Danas je cijeli život nekakav šou s vrijednostima koje bliješte pa imamo osjećaj punine, a sve skupa je kao veliko posluživanje koje ima klisko tlo i malo potrebe za mislećim." (Nives K-K, 30. kolovoza 2014.)

„Slike i crteži sami stvaraju atmosferu koncentracije, likovnu, pobožnu u smislu gledanja, promatranja i iščitavanja pa je Nivesina izložba uvijek događaj, a ona kao likovnjak, uvijek željno dočekana. Umjetnost je središte njena života, njeni likovi nedjeljivi su od nje same. Iz nje su iznikli, poput grozdova koji se poslije povezuju u cjelinu, u veliku ispovijest, crtačku i slikarsku.“ Branka Arh ((...) iz predgovora katalogu izložbe)

Izložbu u Gradskoj galeriji Labin posjetite do 01. kolovoza 2015. godine.
Radno vrijeme galerije:
od 10 do 14 sati
od 20 do 23 sata
Nedjeljom zatvoreno.

Izložba je realizirana uz potporu i suradnju Pučkog otvorenog učilišta Labin i Grada Labina.

Dobrodošli!POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Save

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design