logoPučko Otvoreno Učilište Labin

Znanje POkreće Svijet

"HERBAGENIJA"

U četvrtak, 12. svibnja u Gradskoj galeriji Labin otvorena je samostalna izložba hrvatskog suvremenog umjetnika Vice Tomasovića pod nazivom „Herbagenija“. Nakon nekoliko uvodnih riječi Glorie Sellan, koja je u ime Gradske galerije Labin ukratko predstavila ovog svestranog splitskog umjetnika, publici se obratio i sam autor.

Vice Tomasović prisutnima se obratio riječima zahvale te je ukratko predstavio koncept izložbe i ispričao sve o tijeku i procesu nastanka radova koji su izloženi u Gradskoj galeriji Labin.

Nakon Tomasovića, izložbu je uz prigodne riječi otvorila gđa. Daniela Mohorović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Labin i predsjednica Zajednice talijana Grada Labina. Izložba „Herbagenija“ prvo je samostalno predstavljanje Vice Tomasovića labinskoj publici, izloženo je ukupno 20 radova nastalih u posljednje tri godine. Dio radova izloženih u Gradskoj galeriji Labin već je bio izlagan u Zagrebačkoj galeriji Pikto, te na Trijenalu hrvatskog kiparstva, ali ovo je prva izložba koja obuhvaća sve radove iz tog ciklusa na jednome mjestu.

„Samostalnom izložbom Herbagenija - Prava povijest svijeta Vice Tomasović uvodi nas u drugu i drugačiju interpretaciju povijesti života na Zemlji. Alternativna je to inačica svijeta u kojem živimo i o čijem postanku i izgledu utemeljeno znamo iz mnogobrojnih istraživanja i neposrednog iskustva, pomaknuta pripovijest o razvoju živih bića razložena na pseudoznanstveni način. Tomasovićev bizarni imaginarij u prvom redu satiričan je pogled na poplavu teorija zavjere na koje se često može naići na opskurnim internetskim blogovima i pojedinim youtube kanalima, a u čijem fokusu su upravo kroz povijest zatajene i argumentirane „činjenice“ o pravoj naravi postojanja čovječanstva i svijeta.“

Božo Kesić ((...) iz predgovora katalogu izložbe)

Vice Tomasović rođen je u Splitu 1986. godine. Nakon završene opće gimnazije u Omišu, upisuje se na Umjetničku akademiju Sveučilišta u Splitu, smjer likovna kultura, gdje diplomira 2009. godine. Osnivač je i ravnatelj Almissa Open Air festivala suvremene umjetnosti u Omišu. Predsjednik je Hrvatske Udruge Likovnih Umjetnika u Splitu, te voditelj izložbene djelatnosti Salona Galić u Splitu. Sudjelovao je na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi, umjetničkih festivala i manifestacija kao organizator, kustos, izlagač i izvođač. Dobitnik je nekoliko priznanja kao autor. Izložba je realizirana uz potporu i suradnju Pučkog otvorenog učilišta Labin, Grada Labina, Grada Omiša, Istarske županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a može se pogledati do 5. lipnja 2016., svakim danom od 10 do 14 i od 17 do 20 sati.

Gradska galerija Labin / Ulica 1. maja 5, Labin / Tel. 052 852 123 /
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook: www.facebook.com/gradskagalerijalabin

POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Save

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design