logoPučko Otvoreno Učilište Labin

Znanje POkreće Svijet

"LJEPŠI SVIJET"

GRADSKA GALERIJA LABIN predstavlja samostalnu izložbu „LJEPŠI SVIJET“ autorice Slavice Marin. Izložbu u Gradskoj galeriji Labin otvoriti će Mladen Lučić, likovni kritičar, u petak, 1. srpnja 2016. godine, u 20.00 sati.

Slavica Marin rođena je u Banja Luci. Od 1986. živi i radi u Umagu. Diplomirala je povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Od 1997. vlasnica je i voditeljica galerije Marin u Umagu. Članica je HDLU Istre. Kroz svoj je umjetnički rad već niz godina poznata likovnoj publici u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. Realizirala je niz slika, skulptura, objekata, instalacija i performansa koje je predstavila na više samostalnih i skupnih izložbi. Svoje umjetničko izražavanje bazira na ekologiji i to od same upotrebe prirodnih materijala do estetske zaokruženosti djela, koje između ostaloga, želi istaknuti prirodu i kao osnovno polazište za čistoću ljudskog duha. Nagrađivana nekoliko puta. Sudjelovala je u radu nekoliko likovnih kolonija, festivala i rezidencijalnih programa za umjetnike.

U Gradskoj galeriji Labin Slavica Marin predstaviti će se site specific instalacijom sačinjenom od otpadne industrijske folije.


„Njezin umjetnički modus vivendi bazira se na ekologiji putem koje Slavica, između ostaloga, želi naglasiti prirodu kao osnovno polazište čistoće ljudskog duha. U svojim novim radovima autorica je učinila radikalnu inverziju. Sada više ne upotrebljava prirodne, već potpuno oprečne, ekološki nedopustive, pa čak i opasne materijale kako bi izravnim, drastičnijim jezikom upozorila na opasnost u kojoj je danas naš životni okoliš kao i na konstantni pad civilizacije koji je  dobrim djelom uzrokovan upravo maćehinskim čovjekovim ponašanjem prema prirodnim resursima.“
„Koristeći otpadni industrijski materijal kao osnovni element svog likovnog govora, Slavica ga upotrebljava kao građu kojom se odjeva, kojom artikulira svoj okoliš i od koje čini začudne galerijske ambijente. Međutim, taj materijal nije ružan i odbojan, već su to izgužvane nakupine šarenih i svjetlucavih aluminijskih folija koje su u biti privlačne i podatne, a sveprisutne su u današnjem civilizacijskom okružju. Njihova zavodljivost u sebi ne krije samo ekološku, već i moralnu opasnost koja se manifestira sve jasnije ispoljenom inercijom i apatičnosti ljudskog duha.“
Mladen Lučić ((...) iz predgovora katalogu izložbe)

Izložbu u Gradskoj galeriji Labin posjetite do 4. kolovoza 2016. godine.

Izložba je realizirana uz potporu i suradnju Pučkog otvorenog učilišta Labin, Grada Labina, Istarske županije, Muzeja suvremene umjetnosti Istre / Museo d`arte contemporanea dell`Istria.

Gradska galerija Labin / Ulica 1. maja 5, Labin / Tel. 052 852 123
Facebook: www.facebook.com/gradskagalerijalabin

POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Save

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design