logoPučko Otvoreno Učilište Labin

Znanje POkreće Svijet

Ostali programi

Tematske radionice i stručna vodstva za djecu i mlade

Tijekom 2017. godine u Gradskoj galeriji Labin većina izložbenih programa popraćena je edukativnim likovnim radionicama i stručnim vodstvima za djecu i mlade u svrhu provođenja inicijative "Približimo umjetnost djeci". Izložbene programe posjetio je veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola, te dječjih vrtića u pratnji porfesora i odgajatelja. Nakon vođenih razgleda izložbi sva su djeca sudjelovala u likovnim radionicama koje provode zaposlenici Gradske galerije Labin.

Edukativne likovne radionice i stručna vodstva za djecu i mlade

Tijekom 2016. godine u Gradskoj galeriji Labin nastavilo se s provođenjem inicijative "Približimo umjetnost djeci" kroz niz edukativnih likovnih radionica i stručnih vodstava za djecu i mlade. Izložbe je tijekom školske godine posjetio veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola, te dječjih vrtića s područja grada Labina, a tematske radionice vodili su zaposlenici Gradske galerije Labin.

Radionica fotografije za učenike srednjih škola

U petak, 22. travnja 2016., u popodnevnim satima u Gradskoj galeriji Labin održana je edukativna radionica fotografije za učenike srednjih škola. Radionicu je vodio pulski fotograf Đani Celija, autor samostalne izložbe „Prorezi“ koja je trenutno postavljena u Gradskoj galeriji.

Učenici su na radionici mogli naučiti tehniku kojom ispisanu digitalnu fotografiju prethodno snimljenu njihovim "pametnim" telefonima mogu prenijeti na bilo koju površinu, te na taj način dobiti jednu potpuno novu dimenziju te iste fotografije.

Radionica je organizirana u sklopu edukativnog programa Gradske galerije Labin „Približimo umjetnost djeci“, uz potporu i suradnju Pučkog otvorenog učilišta Labin, Grada Labina, Istarske županije i Srednjoškolskog centra Mate Blažina Labin.

Približimo umjetnost djeci

Od 2015. godine u Gradskoj galeriji Labin, a u dogovoru sa školama i vrtićima sa područja Labina, započelo se sa inicijativom približavanja umjetnosti djeci i djece umjetnosti.

Izložbe u Gradskoj galeriji čiji postav traje za trajanja školske godine, posjećene su i velikim brojem djece koje kroz izložbu vodi koordinatorica programa Tea Bičić. Za pojedine izložbe omogućiti će se i vođenje autora/ice izložbe te prikladne likovne radionice tematski povezane sa izložbama.

Jedan od ciljeva kulturne strategije Grada Labina je i povećanje kulturne participacije građana za koju je nužna bliska suradnja sa školskim sustavom kroz koji se stječu prva znanja o umjetničkim djelima i kulturnim događajima.POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Save

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design