logoPučko Otvoreno Učilište Labin

Znanje POkreće SvijetKINO LABIN

pri Pučkom otvorenom učilištu Labin


KINO PROGRAM

LISTOPAD 2017.03.10 u 20:00 sati

BORG/MCENROE

Kategorija 12

Borg

IZVORNI NAZIV: Borg/McEnroe

REDATELJ: Janus Metz Pederson

ŽANR: drama, sport

ULOGE: Shia Lebeouf, Sverrir Gudnason, Stellan Skarsgard

TRAJANJE FILMA: 107 min.

SADRŽAJ FILMA:
Film prati razvoj karijera dviju teniskih legendi, Björna Borga i Johna McEnroea, a fokusira se na rivalstvo koje je vrhunac doseglo za vijeme slavnog finala Wimbledona 1980. godine. Bilo je to rivalstvo dvaju apsolutno različitih temperamenata. Borg je bio dešnjak, ravnodušan i smiren, a McEnroe ljevoruk, zanesen i eksplozivan. Publika je voljela Borga dok je McEnroe bio negativac. McEnroe je bio vatra, Borg je bio led, a njihov odnos definirao je rivalstvo u sportu. Zahvaljujući ovoj dvojici, tenis je 80-ih godina doživio procvat, a njihovi mečevi zauvijek će ostati zapamćeni kao klasici.

TRAILER: https://youtu.be/IgfFdEOGUqE


 


05.10. u 18:00 sati

BESPLATNA PROJEKCIJA POVODOM DJEČJEG TJEDNA

VRAPČIĆ RICHARD

SINKRONIZIRANO

Vrapčić Richard

IZVORNI NAZIV: Richard the Stork

REŽIJA: Toby Genkel, Reza Memari

ŽANR: animacija, avantura

ULOGE: Fran Pocrnić, Lucija Barišić, Dražen Bratulić, Goran Vrbanić, Jelena Miholjević

SADRŽAJ FILMA:
Vrapčić Richard, siroče kojeg su od rođenja odgajale rode, vjeruje da je jedan od njih. Ali kad dođe vrijeme za migraciju, njegova obitelj roda mora mu otkriti njegov pravi identitet i ostaviti ga u šumi, jer ne bi preživio putovanje do Afrike. Odlučan u tome da dokaže da je on ipak roda, Richard sam kreće sam na jug, te mu se pridružuje ekscentrična sova Olga s izmišljenim prijateljem i Kiki, narcisoidni papagaj, disko-pjevač. Na ovom epskom putovanju, suočit će se sa brojnim preprekama, poput smrtonosnih šišmiša, golubova koji su ovisnici o internetu i vrana mafijaša. Kad konačno stignu u Afriku, Richard će morati spasiti svog brata rodu iz kandži čudovišnog jazavca. Najmanja roda će morati naučiti da je najveći vrabac kako bi oslobodila svoj pravi potencijal i ponovo se ujedinila sa svojom obitelji.

TRAILER: https://youtu.be/z0dKegyt4ao


 


06.10. i 07.10. u 20:00 sati

LOGAN LUCKY

Kategorija 12

Logan Lucky

IZVORNI NAZIV: Logan Lucky

REDATELJ: Steven Soderbergh

ŽANR: akcija, komedija

ULOGE: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Katie Holmes, Seth MacFarlane

TRAJANJE FILMA: 118 min.

SADRŽAJ FILMA:
Priča je to o dvojici braće koji planiraju izvesti veliku pljačku tijekom NASCAR utrke. U glavnim su ulogama Channing Tatum i Adam Driver, a odličnu glumačku ekipu čine još i Daniel Craig, Riley Keough, Seth MacFarlane, Sebastian Stan, Katie Holmes i sve popularnija Katherine Waterston.

TRAILER: https://youtu.be/aPzvKH8AVf0


 


07.10. u 11:00 i u 18:00 sati

NEPAROŽDERI

SINKRONIZIRANO

Oddsockeaters

IZVORNI NAZIV: The Oddsockeaters

REDATELJ: Galina Miklínová

ŽANR: animacija, avantura

ULOGE: Goran Navojec, Ronald Žlabur, Žarko Potočnjak, Maja Posavec

TRAJANJE FILMA: 86 min.

SADRŽAJ FILMA:
Češko-slovačko-hrvatski animirani film, koji se temelji na istoimenom književnom predlošku češkog autora Pavela Šruta, prati bandu malenih, simpatičnih i običnim ljudima nevidljivih bića koja nama ljudima kradu po jednu čarapu iz para, tj. onu neparnu. Stoga ujutro kada se probudimo, ne možemo naći drugu čarapu. Glavni junak je mali neparožder Hihić koji mirno živi sa svojim djedom kojem se primiče kraj života. Hihić stoga mora pobijediti svoje strahove, izaći iz stana te pronaći strica zvanog Padre, za kojeg nije ni znao da postoji. Padre predvodi grupu neparoždera koji se skrivaju pod tavanom kuće u kojoj živi i luckasti profesor Oto koji svim silama želi dokazati svijetu da mali neparožderi doista i postoje. Problem nastaje kada druga skupina neparoždera, zvani Kojoti, pokuša zavladati terenom koji kontrolira Padre i ukrasti njegovu zalihu čarapa. Naš junak Hihić nastoji pomoći i izboriti se za svoje mjesto u grupi kao i pravo da ima vlastitu rodbinu.

TRAILER: https://youtu.be/Eh3ny3dLOqI


 


10.10. u 20:00 sati

LAVINA

Lavina

IZVORNI NAZIV: Lavina

REDATELJ: Stanislav Tomić

ŽANR: komedija

ULOGE: Robert Ugrina, Ksenija Marinković, Stojan Matavulj

TRAJANJE FILMA: 64 min.

SADRŽAJ FILMA:
Franjo je nestao u lavini. Za sobom je ostavio dvije supruge i dvije kćeri. Kada se Franjo vrati iz mrtvih kako bi objavio obitelji da je postao homoseksualac to izazove lavinu neočekivanih događaja.

TRAILER: https://youtu.be/Cyu18fa-4QQ


 

13.10. i 14.10. u 20:00 sati

LEATHERFACE

Kategorija 18

Leatherface

IZVORNI NAZIV: Leatherface

REŽIJA: Alexandre Bustillo, Julien Maury

ŽANR: horor, triler

ULOGE: Stephen Dorff, James Bloor, Lili Taylor

TRAJANJE FILMA: 90 min.

SADRŽAJ FILMA:
Priča prati teenagera Leatherfacea koji bježi iz ludnice s još trojicom zatvorenika, koji su oteli mladu medicinsku sestru ivode je na putovanje iz pakla. Film su režirali Alexandre Bustillo i Julien Maury, a u glavnim ulogama su Lili Taylor koja je preuzela ulogu majke mladog Leatherfacea, Stephen Dorff u ulozi ludog policajca, Jessica Madsen, James Bloor, Sam Strike i Sam Coleman su u ulogama ludih zatvorenika bolnice dok je uloga medicinske sestre koja se bori protiv luđaka dospjela Vanessi Grasse.

TRAILER: https://youtu.be/AbhOWHvrnto


 


14.10. u 11:00 i u 18:00 sati

LEGO NINJAGO

Lego Ninjago

IZVORNI NAZIV: The Lego Ninjago Movie

REŽIJA: Charlie Bean, Paul Fisher

ŽANR: animacija, komedija, avantura

ULOGE: Zoran Pribičević, Janko Volarić Popović, Luka Petrušić, Hrvoje Klobučar

TRAJANJE FILMA: 101 min.

SADRŽAJ FILMA:
Mladi Lloyd, aka Zelena Ninja, će se zajedno sa svojim prijateljima, koji su svi tajni ratnici, boriti za Ninjago grad. Pod vodstvom mudrog kung fu majstora Wua, morat će pobijediti zlog Garmadona, koji je ujedno otac mladog Lloyda. U ovoj epskoj borbi oca i sina, nedisciplinirani tim suvremenih ratnika morat će naučiti surađivati zajedno kako bi oslobodili svoju pravu snagu.

TRAILER: https://youtu.be/1OUjmje6Ru4


 

 

17.10 u 20:00 sati

SNJEGOVIĆ

Kategorija 15

The Snowman

IZVORNI NAZIV: The Snowman

REŽIJA: Tomas Alfredson

ŽANR: dramatični triler, horor

ULOGE: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, James DArcy, Val Kilmer, J.K. Simmons, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones

TRAJANJE FILMA: 119 min.

SADRŽAJ FILMA:
Dolaskom jeseni u grad, vraća se strah od misterioznih ubojstava koja se ponavljaju svake zime u zadnjem desetljeću. Istragu preuzima detektiv Harry Hole, koji se kao glavni junak pojavljuje u mnogim romanima jednog od najuspješnijih svjetskih pisaca Jo Nesboa. Snjegović je sedmi roman u nizu o detektivu Holeu kojeg je utjelovio Michael Fassbenderu (Nemilosrdni gadovi, 12 godina ropstva, X-Men, Steve Jobs). Detektiv Hole u Snjegoviću pokušava stati na kraj serijskom ubojici čije žrtve uvijek nestaju na dan kad u Oslu padne prvi snijeg. Uz pomoć mlade talentirane kolegice (Rebecca Ferguson), desetljeće stare slučajeve povezuju s novim ubojstvom te otkrivaju da za hvatanje ubojice imaju vremena samo do prvog sljedećeg snijega. Glavnu žensku ulogu tumači Rebecca Ferguson (Nemoguća misija 5, Život, Djevojka u vlaku). U ovome filmu, koji je u cijelosti snimljen u Norveškoj tijekom skandinavske zime, također ćemo gledati Charlotte Gainsbourg (Antikrist, Melankolija) i dobitnika nagrade Oskar J. K. Simmons (Ritam ludila).

TRAILER: https://youtu.be/B7ZqTuks148


 

 

20.10 i 21.10. u 20:00 sati

TRAGOVI U SNIJEGU

Kategorija 15

Wind River

IZVORNI NAZIV: Wind River

REŽIJA: Taylor Sheridan

ŽANR: akcijski, kriminalistički, triler

ULOGE: Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Jon Bernthal

TRAJANJE FILMA: 107 min.

SADRŽAJ FILMA:
Radnja filma se vrti oko silovane i ubijene tinejdžerice u indijanskom rezervatu u Wyomingu. Kada Cory Lambert otkrije tijelo u divljini Wind River Indian rezervata, FBI šalje svoju agenticu Jane Banner kako bi istražila ubojstvo. Budući da ona nije spremna za uvjete zime u Wyomingu zamoli Coryja da joj pomogne u istraživanju.

TRAILER: https://youtu.be/2E2V2i76ZnY


 

 

21.10. u 11:00 i u 18:00 sati

PAT I MAT NA FILMU

Pat i Mat

IZVORNI NAZIV: Pat a Mat ve filmu

REŽIJA: Marek Beneš

ŽANR: dugometražni animirani

TRAJANJE FILMA: 80 min.

SADRŽAJ FILMA:
Pat i Mat, najslavniji animirani majstori za popravke i nerazdvojni prijatelji više od 40 godina, stižu na velike ekrane. Dok raduckaju po kući i obrezuju vrt, još će se jednom upustiti u niz izazova, koje će pokušati prevladati svojim neočekivanim trikovima i dobro poznatim žarom, i to sve kako bi na koncu iznijeli svoju famoznu: A je to! (To je to!)

TRAILER: https://youtu.be/vGzzMiuZilc


 

 

24.10. u 20:00 sati

MOJA LJUBAVNA PRIČA

Moja ljubavna priča

IZVORNI NAZIV: The Big Sick

REŽIJA: Michael Showalter

ŽANR: romantična komedija

ULOGE: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano

GODINA: 2017.

SADRŽAJ FILMA:
Temeljen na ljubavnoj priči iz stvarnog života Kumaila Nanjianija i Emily V. Gordon, Moja ljubavna priča govori o komičaru pakistanskog podrijetla Kumailu (Nanjiani) koji se upoznaje sa studenticom Emily (Kazan) prilikom jednog od njegovih komičarskih nastupa. Iako su mislili da će njihov odnos ostati na seksu za jednu noć, sve se razvija u pravu ljubav, što komplicira Kumailov život jer njegovi roditelji, tradicionalni muslimani, očekuju nešto sasvim drugo i pokušavaju mu dogovoriti brak. No kada se Emily razboli od misteriozne bolesti, Kumail će prolaziti kroz medicinsku krizu s njezinim roditeljima Beth i Terry (Holly Hunter i Ray Romano) koje nikada nije upoznao, a prisiljen je nositi se i s emotivnim sukobom u kojem mora birati između svojih roditelja i svoga srca.

TRAILER: https://youtu.be/L_ZAGNmTeFQ


 

 

27.10 i 28.10. u 20:00 sati

BLADE RUNNER 2049

Kategorija 15

Blade runner 2049

IZVORNI NAZIV: Blade Runner 2049

REŽIJA: Denis Villeneuve

ŽANR: SF, triler

ULOGE: Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Robin Wright

TRAJANJE FILMA: 163 min.

SADRŽAJ FILMA:
Trideset godina nakon događaja iz prvog filma, novi istrebljivač, losanđeleski policajac K (Ryan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao prije trideset godina.

TRAILER: https://youtu.be/gCcx85zbxz4


 

 

28.10. u 11:00 i u 18:00 sati

MOJ MALI PONI

SINKRONIZIRANO

My little pony

IZVORNI NAZIV: My Little Pony: The Movie

REŽIJA: Jayson Thiessen

ŽANR: animirani

ULOGE: Katarina Perica Kirin, Andrea Baković, Jasna Bilušić, Mirela Videk

TRAJANJE FILMA: 100 min.

SADRŽAJ FILMA:
Moj mali Poni donosi nam dobro poznatu šestorku u najspektakularnijoj avanturi do sada!Budućnost Equestrije je u opasnosti kada Storm King napadne Canterlot s planom da ponijima ukrade čaroliju. U nikad prije viđenoj avanturi, poniji kreću na nezaboravan put izvan Equestrije, preko čarobnih planina i podmorskih svjetova, na kojem će upoznati nove prijatelje te će s njima pokušati spasiti svoj dom.

TRAILER: https://youtu.be/MaZyGiaEcso


 

 

31.10. u 20:00 sati

TRST, JUGOSLAVIJA

Trst, Jugoslavija

IZVORNI NAZIV: Trieste, Yugoslavia

REŽIJA: Alessio Bozzer

ŽANR: dokumentarni

SCENARIJ: Wendy D'Ercole

SNIMATELJI: Paolo Babici, Riccardo Dussi, Dubravko Ćuk, Edin Ajanović, Miodrag Stojičić

MONTAŽER:Žarko Šuc

OBRADA ZVUKA: Francesco Morosini AITS

ISTRAŽIVAČI: Giampaolo Penco, Giualiana Carbi, Alessio Bozzer

PRODUCENT: Alessio Bozzer

KOPRODUCENT: Dominik Galić, Lejla Dedić

PRODUKCIJA: Videoest, Missart, Al Jazeera Balkans, HRT

SADRŽAJ FILMA:
Sredinom pedesetih godina, Piazza Ponterosso u središtu Trsta postala je mit i omiljena šoping destinacija svakog građanina Jugoslavije. Tijekom sedamdesetih i osamdesetih, predmet koji je simbolizirao ovaj mit bile su plave traperice. Tih su godina milijuni Slavena putovali u Trst jednom ili dvaput godišnje, međutim, rat na Balkanu sve je prekinuo. Ovaj film predstavlja mozaik sjajne arhive i duhovitih priča i svjedočanstava s obje strane granice, pokušavajući se prisjetiti tih slavnih vremena.

TRAILER: https://youtu.be/PUU95aZLnQs


 

Na temelju članka 30. Zakona o audiovizualnim djelatnostima (»Narodne novine« br. 76/07, 90/11) Hrvatsko audiovizualno vijeće, na prijedlog ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, donosi PRAVILNIK O KATEGORIZACIJI AUDIOVIZUALNIH DJELA

  • Kategorija 18

    Kategorija „18“: Označava filmove čiji sadržaj je preporučen isključivo punoljetnim osobama i nije preporučen za maloljetnike.

  • Kategorija 15

    Kategorija „15“: Označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 15 godina.

  • Kategorija 12

    Kategorija „12“: Označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina.

  • Kategoriju »Svi uzrasti« nije potrebno posebno označavati simbolom i smatra se da svaki film koji nije posebno označen simbolom neke druge kategorije spada u kategoriju »Svi uzrasti«.

Save

POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Save

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design