logoPučko Otvoreno Učilište Labin

Znanje POkreće SvijetKINO LABIN

pri Pučkom otvorenom učilištu Labin


KINO PROGRAM

LIPANJ 2018.01.06. i 02.06. u 21:00 sat

SOLO: PRIČA IZ RATOVA ZVIJEZDA

Kategorija 12

Solo: Priča iz Ratova Zvijezda

IZVORNI NAZIV: Solo: A Star Wars Story

REDATELJ: Ron Howard

ŽANR: akcijski, SF

ULOGE: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Donald Glover, Woody Harrelson

TRAJANJE: 135 min.

SADRŽAJ FILMA:
Tijekom avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala, Han Solo upoznaje svog budućeg kopilota Chewbaccu i susreće se s Landom Calrissianom godinama prije pridruživanja Pobunjenicima.

TRAILER: https://youtu.be/D_j0O1ajv80


 

08. i 09.06. u 21:00 sat

JURSKI SVIJET: PAD KRALJEVSTVA

Kategorija 12

Jurassic World: Fallen Kingdom

IZVORNI NAZIV: Jurassic World: Fallen Kingdom

REDATELJI: J.A. Bayona

ŽANR: Akcija, avantura, SF

ULOGE: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Ted Levine, Jeff Goldblum, Toby Jones

TRAJANJE: 128 min.

SADRŽAJ FILMA:
Uz sve čudo, avanturu i uzbuđenje koji su sinonim za jednu od najpopularnijih i najuspješnijih franšiza u povijesti kina, ovo jedinstveno filmsko ostvarenje, 7. lipnja 2018. u hrvatska kina vraća omiljene dinosaure i ostale stanovnike Jurskog svijeta. Novi nastavak fantastičnog serijala, Jurski svijet: Pad Kraljevstva, redatelja J.A. Bayona, donosi nam nove, zapanjujuće vrste, koje su sposobne utjerati strah u kosti kao ni jedne ikada prije. Zvijezde serijala Chris Pratt i Bryce Dallas Howard ostaju vjerni Jurskom svijetu i u ovom nastavku, a uz njih se vraćaju i glasoviti izvršni producenti Steven Spielberg i Colin Trevorrow. Glumačkom dvojcu Pratt i Howard, ovoga se puta pridružuju James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, te Rafe Spall, dok BD Wong i Jeff Goldblum također nastavljaju svoje uloge. Fantastični svijet dinosaura u novom nastavku publici donosi više akcije, avanture i adrenalina no ikad. Ne propustite svjedočiti bitci za veličanstveno kraljevstvo od kojeg je sve počelo.

TRAILER: https://youtu.be/JixmyKB8Yig


 

15.06. u 21:00 sati

WHITNEY: BITI SVOJA

Whitney: biti svoja

IZVORNI NAZIV: Whitney: Can I Be Me

REDATELJI: Nick Broomfield, Rudi Dolezal

SCENARISTI: Nick Broomfield, Rudi Dolezal

PRODUCENTI: Nick Broomfield, Rudi Dolezal

SNIMATELJ: Sam Mitchell

MONTAŽER Marc Hoeferlin

GLAZBA: Nick Laird-Clowes

OBRADA ZVUKA: Jason Elliott

SADRŽAJ FILMA:
Dokumentarist Nick Broomfield i legendarni redatelj glazbenih spotova Rudi Dolezal donose dosad neviđeni pogled iza pozornice na Whitney Houston u naponu slave te kirurški precizno seciraju silnice koje su dovele do njezine prerane smrti 2012. u dobi od 48 godina nakon godina borbe s ovisnošću. Koja god bila tema - rasizam, religija, droga, seksualnost, sumnja u sebe, tračevi, suparništvo, nedovoljno obrazovanje, zahtjevi roditelja i industrije, turbulentan brak koji je punio naslovnice ili posljedice stresa na tako strastvenu pjevačicu - redatelji otkrivaju baš sve karte.

TRAILER: https://youtu.be/1G2fY0xci_c

NAGRADE:Nantucket Film Festival 2017 – nagrada "Best storytelling in a documentary"

FESTIVALI:Tribeca Film Festival 2017 – u programu Spotlight Documentary Sheffield/Doc Fest 2017

RECENZIJE:"Bromfieldov dokumentarac o Whitney Houston uzbudljiv je i nježan portret vrhunski talentirane pjevačice rastrgane nedostatkom samopouzdanja." Peter Bradshaw, The Guardian "Nije baš lako napraviti zanimljiv film o nekome koga su desetljećima eksploatirali mediji, no Nick Broomfield i njegov koredatelj Rudi Dolezal uspjeli su u pothvatu na kojem bi se mnogi poskliznuli." Nenad Polimac, Jutarnji list


 

23.06. u 19:00 sati

PRINČEVA STRANA PRIČE

3d

Charming

SINKRONIZIRANO

IZVORNI NAZIV: Charming

REDATELJ: Ross Venokur

ŽANR: Animacija

ULOGE: Radovan Ruždjak, Tena Jeić Gajski, Mila Elegović, Renata Sabljak, Hana Hegedušić, Vanda Winter

TRAJANJE: 86 min.

SADRŽAJ FILMA:
Kao beba, princ Šarmer je blagoslovljen neodoljivim šarmom zbog kojeg se na njega sve žene lijepe kao magnet. Svaka žena koju upozna se zaljubljuje u njega. Nakon što se nađe zaručen s tri djevojke, princ uz pomoć stranca odluči krenuti u potragu za pravom ljubavi. Međutim, stranac „Lenny” krije veliku tajnu.

TRAILER: https://youtu.be/xrjVE1_c_qA


 

29.06. u 21:00 sat

MEDIŽIJE KONTRA ŠTRIGARIJE

Medižije

PRODUKCIJSKA KUĆA: Udruga „Spod Učke“

REDATELJI: Viviana Brkarić i Valter Stojšić

TRAJANJE: 82 min.

SADRŽAJ FILMA:
Od davnina su ljudi razloge za nesreće i nevolje koje su im se događale pripisivali „štrigarijama“ odnosno zlom djelovanju štriga, mora, štriguna, kudlaka i drugih nadnaravnih bića. Kroz priče kazivača na dijalektima i jezicima koji se govore u Istri i Kvarneru saznajemo o kakvim se to bićima radi te o „medižijama“ to jest načinima kako se od njih zaštititi te poništiti njihovo negativno djelovanje.

TRAILER: https://youtu.be/Qp37nPUL27s


 

Na temelju članka 30. Zakona o audiovizualnim djelatnostima (»Narodne novine« br. 76/07, 90/11) Hrvatsko audiovizualno vijeće, na prijedlog ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, donosi PRAVILNIK O KATEGORIZACIJI AUDIOVIZUALNIH DJELA

  • Kategorija 18

    Kategorija „18“: Označava filmove čiji sadržaj je preporučen isključivo punoljetnim osobama i nije preporučen za maloljetnike.

  • Kategorija 15

    Kategorija „15“: Označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 15 godina.

  • Kategorija 12

    Kategorija „12“: Označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina.

  • Kategoriju »Svi uzrasti« nije potrebno posebno označavati simbolom i smatra se da svaki film koji nije posebno označen simbolom neke druge kategorije spada u kategoriju »Svi uzrasti«.

POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Save

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design