• Home
  • Vijesti
  • Obilježavanje 12. Tjedna cjeloživotonog učenja u Pučkom otvorenom učilištu Labin

Obilježavanje 12. Tjedna cjeloživotonog učenja u Pučkom otvorenom učilištu Labin

12. Tjedan cjeloživotnog učenja

12. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih već dvanaestu godinu zaredom organizira Tjedan cjeloživotnoga učenja – nacionalnu obrazovnu kampanju koja na jednostavan način kroz neposrednu komunikaciju s građanima potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Aktivnosti 12. Tjedna cjeloživotnog učenja, koji se ove godine održava od 1. do 7. listopada, započet će 1. listopada Svečanim otvorenjem u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Informiranje građana o tome kako sami mogu postati dio procesa cjeloživotnoga učenja te njihovo motiviranje da se na taj korak odvaže, okosnica je svakog od proteklih Tjedana cjeloživotnog učenja. Pritom se kampanja svake godine dodatno razvijala, širio se opseg aktivnosti i područja provedbe, povećavao broj aktivnosti, kao i uključenih institucija, jačala se uključenost ključnih aktera na svim razinama te je, što je posebice važno, neprestano rastao broj građana koji su sudjelovali na nekoj od aktivnosti. Prošlogodišnjom kampanjom obuhvaćena su 722 događanja na kojima je sudjelovalo više od 30 000 građana.

Građani će i ove godine imati mogućnost posjećivati besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte, dok će niz obrazovnih ustanova otvoriti svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude.

Europska dimenzija kampanje naglašena je činjenicom da se kampanja provodi u okviru projekta Promocija cjeloživotnog učenja ukupne vrijednosti 11.508.270,12 kn, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, sa svrhom osvješćivanja važnosti cjeloživotnog učenja i povećanja sudjelovanja odraslih, kako bi se ojačala njihova konkurentnost na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Veliku potporu kampanji daju nam i osobe iz javnoga života – Anamarija Asanović, Oliver Mlakar i Marko Torjanac, kao promotori kampanje koji svojim životnim primjerom ističu važnost cjeloživotnog učenja i ulaganja u sebe.

Pučko otvoreno učilište Labin uključuje se obilježavanje 12. Tjedna cjeloživotnog učenja sljedećim aktivnostima:

  • DANI OTVORENIH VRATA POU LABIN- PREZENTACIJA OBRAZOVNIH PROGRAMA U PONUDI
    - OD PONEDJELJKA, 01.10.2018. DO PETKA, 05.10.2018. (OD 08 DO 13 SATI)

  • BESPLATAN ULAZ U NARODNI MUZEJ LABIN
    - UTORAK, 02.10.2018. (OD 10 DO 12 SATI)

POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Save

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design