• Home
  • Vijesti
  • Armano Jeričević, "Loveći oblake", u Gradskoj galeriji Labin

Armano Jeričević, "Loveći oblake", u Gradskoj galeriji Labin

GRADSKA GALERIJA LABIN predstavlja samostalnu izložbu "LOVEĆI OBLAKE" autora ARMANA JERIČEVIĆA. Otvorenje izložbe u petak, 27. siječnja 2017., u 20:00 sati.

Armano Jeričević

"U boli besmislenih koncepcija tražeći značaj nosevima zabijenih u ništa propuštamo divnu vitalnost banalnosti", Armano Jeričević

Umjetnik, filozof, filantrop i erudit Armano Jeričević, rođen je u Zagrebu 1962. Oko 2000. napušta gradski konvencionalni život doktora stomatologije sa studijem filmske režije te se nastanjuje u srcu divlje Istre u napuštenom zaselku, kako bi živio samoodrživost i samoanalizu u skladu s ritmovima prirode i svoje artističke datosti. Njegov je život spoj filozofije i ezoterije, što se suptilno reflektira u radovima. Izlagao je na grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, Marrakech, Grand Rapids, Grožnjan, Višnjan, Rijeka, Zagreb…

Trenutno radovima sudjeluje u tiskanom projektu međunarodnog art magazina „Visions libres“ (Photography, Culture and Contemporary Art) .

"Izložba se sastoji od printanih fotografija različitih dimenzija (100x140cm, 70x100cm, 50x70cm, 35x50cm) i eksperimentalnog video rada. Sadržaj projekta proizlazi iz dijela mog životopisa, u razdoblju od 2000-te godine do danas. Naime, kao bivši zagrebački stomatolog te apsolvent režije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, 2000-te donosim odluku o trajnom preseljenju u napušteno selo u Istri, koje postaje platforma za alternativnu samoaktualizaciju te istraživanje mogućnosti etičko-estetskih rješenja na teme optimalne samoodrživosti, kako fizičke tako i metafizičke.

Taj moj svojevrsni životni konceptualni čin, dobiva i ime „Manufaktura smisla”. Pod istim imenom, dnevno djelujemo moja obitelj i ja, kao Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i kao transmoderna artistička radionica - galerija u za to atipičnim prostorima napuštenog istarskog zaselka.

Da li je egzemplarna nezavisna samoodrživost i samozaštita od recentne nadrealne bezveznosti prava avangardna transkonceptualna umjetnost danas? Nepodnošljiva praznina obilja. Fotografije su moja metafizička stvarnost, kadrovi pomaknute svijesti koje nastojim vizualizirati onome tko ih ne vidi. Precizno izrezani iz svakodnevnice, oni su moja komunikacija. Promatrajte fotografiju, čitajte između iluzija…" (...Armano Jeričević)

Izložbu u Gradskoj galeriji Labin posjetite do 25. veljače 2017. godine.

Izložba "LOVEĆI OBLAKE" realizirana je uz potporu i suradnju Pučkog otvorenog učilišta Labin, Grada Labina i Istarske županije.

Gradska galerija Labin / Ulica 1. maja 5, Labin / Tel. 052 852 123
Facebook: www.facebook.com/gradskagalerijalabin

Save

Save

Save

Save

Save

POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Save

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design