NovostiObrazovanje odraslih

POSTANITE PČELAR/PČELARICA

Pučko otvoreno učilište Labin u suradnji s Pčelarskom udrugom  Labin provodi program osposobljavanja za poslove pčelara/ice !

Želite postati pčelar?

Voljeli biste da Vam pčelarstvo postane novi hobi ili nova profesija? Kako biste stekli sva potrebna znanja i vještine te bavili se pčelarstvom u skladu sa zakonom, otvorili vlastiti OPG ili obrt,  potrebno će vam biti uvjerenje o stručnosti.

Pučko otvoreno učilište Labin u suradnji s Pčelarskom udrugom Labin provodi program osposobljavanja za poslove pčelara/ice !

Program je verificiran od strane nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja  i po završetku programa polaznici dobiju Uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u e-radnu knjižicu.
Početak programa: sredina veljače  2024.
Predavači: eminentni stručnjaci iz područja pčelarstva, apiterapije i apiturizma

Literatura:  najnovija i najsuvremenija literatura iz područja pčelarstva, apiterapije i apiturizma u Hrvatskoj

Uvjeti upisa : završena osnovna škola i navršenih 18 godina života

Više informacija može se dobiti na telefon 099 2005 700, e-mail:obrazovanje@uciliste-labin.hr ili osobno na adresi Istarska 1, II kat (zgrada policije.)

SADRŽAJ PROGRAMA: uvod u pčelarstvo, anatomija, fiziologija pčela i biološke osobine pčelinje zajednice, tipovi košnica, pčelinjaka i pčelarska oprema, pčelarski poslovi, bolesti i štetnici pčela, ekonomika pčelarske proizvodnje, zakonska regulativa u pčelarstvu, zaštita na radu i prva pomoć, praktična nastava kroz aktivno sudjelovanje u radnom okruženju.

DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS (uz predočenje originala): preslika zadnje završene škole, preslika domovnice i preslika rodnog lista.

TRAJANJE PROGRAMA: 150 sati teorijske i praktične nastave .

ORGANIZACIJA NASTAVE: prema dogovoru s polaznicima programa.

KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA: Razlikovati građu pčele, osobine pčelinje zajednice te tipove košnica, pčelinjaka i pčelarske opreme; Razlikovati i odabrati odgovarajuće postupke u uzgoju pčela, prikupljanju i preradi meda te ostalih pčelinjih proizvoda; Primijeniti pravila proizvodnje, čuvanja, pakiranja i prodaje pčelinjih proizvoda; Prepoznati pčelinje bolesti i štetnike te ispravno primijeniti postupke borbe protiv njih; Planirati troškove proizvodnje i plasman proizvoda na tržište; Koristiti prikladnu zaštitnu odjeću i pribor; Primijeniti pravila rada na siguran način te postupke pružanja prve pomoći.

RAZINA OBRAZOVANJA:  Osposobljavanje  /  OBRAZOVNI SEKTOR:  Poljoprivreda, prehrana i veterina

Možda vas zanima i ovo

Back to top button