Gradska galerijaIstaknutoNovosti

Održiva radionica rozarija za djecu u Gradskoj galeriji Labin

Pozivaju se građani na donaciju tkanina

Gradska galerija Labin organizira radionicu za djecu u dobi od 7 do 14 godina povezanu s trenutnom izložbom Dubravke Lošić „Rozarij sv. Stjepana“, koja se održava u kapeli sv. Stjepana.

Radionica čini dio edukativnog programa Galerije, kojim se osmišljavanjem i provođenjem raznih besplatnih događanja građanstvu svih dobnih skupina nastoji približiti suvremena umjetnost te uputiti na njezin značaj i uključenost u svakodnevici. Sudionici radionice upoznat će Dubravku Lošić posredstvom njene instalacije izvedene u kapeli sv. Stjepana, naučiti kako stvari ipak nisu kakvima se doimaju, a na posljetku se i zabaviti učenjem izvođenja tekstilnih ruža na tragu Dubravkinih.

Mole se građani ukoliko posjeduju metražni tekstil kojeg više ne upotrebljavaju (zavjese su također dobrodošle) na donaciju materijala za potrebe radionice. Potrebno je da tekstil veće širine i dužine kako bi se mogao rolati. Reupotrebom postojećih materijala, unijet ćemo im novi život, dobiti kreativnije uratke, a ujedno potaknuti na ekološku osviještenost. Građani mogu donijeti tekstil u Galeriju do petka (04.07.) u radnom vremenu za javnost, odnosno od utorka do petka u dvokratnom vremenu 10 – 15 i 18 – 21 sat.

Djeca – sudionici radionice mogu donijeti sa sobom na radionicu tekstil ukoliko imaju kod kuće.

Radionica se izvodi ove subote, 05. srpnja, u 10.30 s procijenjenim završetkom u 12.00 sati, u vodstvu kustosice Galerije. Radni materijal je osiguran, a broj sudionika je ograničen. Prijave se vrše do petka (do 15 sati) radi osiguravanja potrebnog materijala na e-adresu galerija@uciliste-labin.hr. Sudjelovanje je besplatno.

Foto: Marina Rajšić

Radno vrijeme Galerije

Uto – pet, ned      10 – 14, 18 – 21

Sub                      18 – 21

Zatvoreno: pon

Možda vas zanima i ovo

Back to top button