Gradska galerijaNovosti

Radionica „Spajanje Drugosti“ ove subote u Gradskoj galeriji Labin

Nastavak tematskih radionica unutar edukativnog dijela izložbenog programa

Gradska galerija Labin održava ljetne tematske radionice svake subote u jutarnjim satima inspirirane aktualnim izložbama Drugost, iz fundusa Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti, i Rozarij sv. Stjepana Dubravke Lošić u kapeli sv. Stjepana. Radionicama za djecu raznih dobnih skupina (i odrasle željnih opuštanja i zabave) nastoji se približiti modernu i suvremenu umjetnost publici, napose od najmlađe dobi, naučiti osnovne povijesno-umjetničke pojmove, promatrati stvari (i svijet) oko sebe i kako se izraziti, a istovremeno se odmaknuti od užurbanosti svakodnevice i uploviti u kreativno prostranstvo.

Radionicom „Spajanje Drugosti“ sudionici će inspirirani određenim djelom s izložbe Drugost započeti vlastiti rad, a potom naizmjeničnom rotacijom nastavljati započeti crtež svojeg „prvog susjeda“ sve dok novonastalo djelo ne smatraju gotovim koristeći se pritom različitim crtačkih tehnikama (tuš, bojice, flomasteri, olovka, ugljen). Takvim pristupom rada otvaraju se razna osobna pitanja kroz način promatranja različitosti promišljanja, ideja i izražaja svakog pojedinca. Kolektivni rad odmiče sudionike od svojatanja rada i ideje usmjeravajući na sinergiju djelovanja u stvaranju zajedničkog produkta. Oslobađanjem od vlastitih granica i očekivanja prepuštanjem neizvjesnom ishodu svake kreacije otvara sudionike ka kreativnijem i slobodnijem pristupu uz učenje sudjelovanja u timskom radu.

S radionice “Face” održane prošle subote u Galeriji
Voditelja radionice “Face” Miriam Bajčić sa sudionicama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radionica je besplatna i odvijat će se za predviđenu dobnu skupinu od 10 do 15 godina. Potrebna je prethodna najava e-poštom na adresu: galerija@uciliste-labin.hr radi ograničenog broja mjestaOdržava se ove subote, 03. kolovoza, u 10.30 sati, a predviđeno trajanje je do 12.00 sati. Radionicu vodi umjetnica i likovna pedagoginja Sanda Črnelč, suradnica u Galeriji.

Radionica „Spajanje Drugosti“ ove subote u Gradskoj galeriji Labin

Radionice se odvijaju svake subote u jutarnjim satima do 31. kolovoza kao popratni edukativni program izložaba Drugost i Rozarij. Izložbeni program financiran je sredstvima Grada Labina, Ministarstva kulture i medija RH te Odjela za zavičajnost i kulturu Istarske županije.

Foto: Pučko otvoreno učilište Labin

 

Možda vas zanima i ovo

Back to top button