EU projektiNovosti

Otvoreni upisi za tečaj za priprematelje jela istarske tradicijske kuhinje

 

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE LABIN

Otvoreni upisi za tečaj za priprematelje jela istarske tradicijske kuhinje

U Pučkom otvorenom učilištu Labin otvoreni su upisi za besplatni tečaj „Priprematelj jela istarske tradicijske kuhinje“. Riječ je o novom programu osposobljavanja koji Pučko otvoreno učilište Labin nudi u sklopu projekta „Rudnici baštine“.

Projekt ima za cilj poticati i povećati zapošljivost nezaposlenih osoba i osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Uvjeti upisa u program jesu: završena osnovna škola, minimalno 15 godina starosti, no polaznik mora biti nezaposlena osoba mlađa od 25 godina, nezaposlena osoba starija od 54 godine ili osoba s invaliditetom.

Projekt Rudnici baštine provodi Pučko otvoreno učilište Labin u ulozi nositelja, s partnerima Diopter – otvorenim učilištem Pula, Udrugom Istra Inspirit, te Ugostiteljskim obrtima „Bukaleta“ iz Vodnjana i „Koral“ iz Plomina (Hotel „Peteani“).

Trajanje programa je 170 sati konzultativno-instruktivne nastave. Teorija i vježbe održat će se u učionici Pučkoga otvorenog učilišta Labin i u Srednjoj školi Mate Blažine Labin, a praksa u Hotelu „Peteani“, s kojim POU Labin ima sklopljen ugovor o suradnji. Po završetku osposobljavanja, zanimanje „priprematelj jela istarske tradicijske kuhinje“ polaznicima će se upisati u e-radnu knjižicu, čime će se doprinijeti njihovoj konkurentnosti na tržištu rada.

Pučko otvoreno učilište Labin plaća polaznicima troškove putovanja na osposobljavanje, sanitarni pregled i uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova „Priprematelj jela istarske tradicijske kuhinje“.

Svi zainteresirani mogu se javiti osobno u Pučko otvoreno učilište Labin, putem telefona na brojeve 091/2233 536, 052/852 133, 098/308 927 ili na e-mail adrese ravnateljica@uciliste-labin.hr, pou.labin.obrazovanje@gmail.com, rudnicibastine@gmail.com.

 

Ako ste zainteresirani i udovoljavate navedenim uvjetima, ispunite online obrazac na OVOM linku:

Možda vas zanima i ovo

Back to top button