Gradska galerijaNovosti

Radionica „Zamjenice – autoportreti“ za djecu i roditelje

Ove subote u Gradskoj galeriji Labin

Gradska galerija Labin održava ljetne tematske radionice svake subote u jutarnjim satima inspirirane aktualnim izložbama Drugost, iz fundusa Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti, i Rozarij sv. Stjepana Dubravke Lošić u kapeli sv. Stjepana. Radionicama za djecu raznih dobnih skupina (i odrasle željnih opuštanja i zabave) nastoji se približiti modernu i suvremenu umjetnost publici, napose od najmlađe dobi, naučiti osnovne povijesno-umjetničke pojmove, promatrati stvari (i svijet) oko sebe i kako se izraziti, a istovremeno se odmaknuti od užurbanosti svakodnevice i uploviti u kreativno prostranstvo.

Ruža Meštrović, Autoportret (NMMU) - detalj
Ruža Meštrović, Autoportret (NMMU) – detalj

Radionicom „Zamjenice – autoportreti“ polaznici će se upoznavanjem s radovima hrvatskih umjetnica Ruže Meštrović i Nives Kavurić – Kurtović, susresti s temama autorstva i različitosti pogleda. Način na koji se predstavljamo, kako nas drugi doživljavaju, a što sve zapravo (istovremeno) jesmo, teme su koje uvijek iznova možemo sagledavati i istraživati, a nikada nije prerano ni prekasno početi. Polaznici će kroz praktičan rad moći izraziti na koji način doživljavaju sebe u različitim situacijama odgovarajući crtežom na dane upute (primjerice kako sam sada ili kako me doživljavaju drugi). Nizom malih, brzih i ekspresivnih autoportreta stvorenih raznim crtačkim tehnikama (npr. bojice, ugljen, pastele) moći će otkrivati sebe i druge pitanjima: „tko sam ja?“, „tko si ti?“, „tko je on/a?“, „tko smo mi?“, „tko su oni?“…

Radionica je besplatna i odvijat će se za predviđenu dobnu skupinu od 9 do 15 godina. Potrebna je prethodna najava e-poštom na adresu: galerija@uciliste-labin.hr radi ograničenog broja mjestaOdržava se ove subote, 10. kolovoza, u 10.30 sati, a predviđeno trajanje je do 12.00 sati. Radionicu vodi likovna pedagoginja Miriam Volarić, suradnica u Galeriji.

 

 

Radionice se odvijaju svake subote u jutarnjim satima do 31. kolovoza kao popratni edukativni program izložaba Drugost i Rozarij. Izložbeni program financiran je sredstvima Grada Labina, Ministarstva kulture i medija RH te Odjela za zavičajnost i kulturu Istarske županije.

Foto: Katarina Franković, Pučko otvoreno učilište Labin

 

 

 

Možda vas zanima i ovo

Back to top button