IstaknutoObrazovanje odraslih

UPIŠITE SE U SREDNJEŠKOLSKO ZANIMANJE ZA KOMERCIJALISTA/ICU

Program za doškolovanje ili prekvalifikaciju

Komercijalist/ica je četverogodišnje zanimanje, koje se može upisati nakon završene osnovne škole ili kao prekvalifikacija nakon završene srednje škole s minimalno 17 godina starosti. Osim što polaznik mora biti stariji od 14 godina i imati završenu minimalno osnovnu školu, uvjet za upis je i opća zdravstvena sposobnost za obavljanje posla komercijaliste.

Opća zdravstvena sposobnost se dokazuje potvrdom medicine rada koju je potrebno priložiti prilikom upisa. Za ovo zanimanje je važno i da osoba ima dobro razvijena osjetila vida i sluha te jasan i razgovijetan govor.

Završetak obrazovanja završava izradom i obranom završnog rada. Komercijalist obavlja poslove nabave, prodaje i organizacije trgovačkog poslovanja u poduzeću.

Dokumentacija potrebna za upis u srednjoškolske programe

Uz ispunjenu upisnicu i potpisani ugovor s Pučkim učilištem, dokumenti potrebni za upis su:

  • preslika rodnog lista (izvadak iz matice rođenih)
  • preslika svjedodžbe 8. razreda osnovne škole ili svjedodžbi svih prethodno završenih razreda srednje škole ako se upisuje program doškolovanja, odnosno svjedodžba završnog razreda srednje škole ako se upisuje program prekvalifikacije
  • potvrda medicine rada o općoj zdravstvenoj sposobnosti
  • ispunjena pristupnica (vlastoručno potpisana).

Po predaji svih dokumenata potrebno je temeljem računa izvršiti uplatu upisnine. Bez plaćene upisnine nije moguće prisustvovati tečaju.

Upisi započinju 27. kolovoza i traju do 12. rujna, a od 23. rujna se kreće s predavanjima koja traju zaključno do lipnja 2025. Tečajevi će se održavati nekoliko puta tjedno u malim grupama u prostorijama Učilišta, u popodnevnim satima prema dogovoru grupe i predavača.

Cijena tečaja je 1.000,00 eura (mogućnost plaćanja u ratama gotovinski i kartično).

Više informacija može se dobiti na telefon 099 2005 700, e-mail: obrazovanje@uciliste-labin.hr ili  osobno na adresi Istarska 1, II kat (zgrada policije.)

 

 

Možda vas zanima i ovo

Back to top button