MuzejNovosti

Imenovan Počasni i Programski odbor obilježavanja 500-te obljetnice rođenja Matije Vlačića Ilirika

Grad Labin u 2020-toj godini obilježiti će 500. obljetnicu rođenja najslavnijeg Labinjana, reformatora, teologa, lingviste, filozofa i crkvenog povjesničara Matije Vlačića Ilirika. Kako bi ta iznimna i povijesna obljetnica bila dostojno obilježena Grad Labin zajedno sa Pučkim otvorenim učilištem – Narodnim muzejom Labin, labinskim osnovnim i srednjom školom, ustanovama u kulturi te suradnicima iz Hrvatske i Njemačke radi na pripremi programa koji će se zbivati od ožujka do rujna 2020- te godine.

Kako bi priprema i provedba programa obilježavanja protekla na visokoj organizacijskoj razni gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, predsjednik je Programskog odbora obilježavanja 500-te obljetnice rođenja Matije Vlačića Ilirika koji ima zadaću izrade i provedbe programa obilježavanja, a istovremeno je donio Rješenje o imenovanju Počasnog odbora sa zadaćom praćenja te nacionalne i međunarodne promocije programa obilježavanja.

Valter Flego, zastupnik u Europskom parlamentu imenovan je predsjednikom Počasnog odbora, a za članove akademik Josip Bratulić, dr.sc. Stipe Botica, predsjednik Matice hrvatske, Fabrizio Radin, obnašatelj dužnosti župana Istarske županije, izv. prof. dr. sc. Lidija Matošević- Sveučilišni centar za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik Zagreb, prof.dr.sc. Peter Kuzmič, dekan Visokog Evanđeoskog teološkog učilišta Osijek i dr.sc. Luka Ilić.

Možda vas zanima i ovo

Back to top button