Gradska galerija

Virtualno gostovanje bijenala “Likovna jesen” u suradnji s KC Laza Kostić iz Sombora

predstavljen katalog izložbe "Inicijative" umjetnika Milana Konjovića i Dragana Stojkova

 

Zadovoljstvo nam je predstaviti virtualno gostovanje bijenala “Likovna jesen” s izložbom “Inicijative” autora Milana Konjovića i Dragana Stojkova, a povodom suradnje s kulturnim centrom Laza Kostić iz Sombora u Srbiji.

Izložba je svečano otvorena 12. listopada 2021. u Kući legata u Beogradu, a ostaje otvorena za razgled do 10. studenog iste godine. Sve koji se zateknu u blizini pozivamo da posjete izložbu, a za one koji nisu u mogućnosti postavljamo e-katalog za virtualni razgled, koji možete pronaći na sljedećoj poveznici:

LIKOVNA JESEN, katalog izložbe

Ovogodišnjom se izložbom slavi šezdeseta obljetnica bijenalne manifestacije “Likovna jesen”, koja se održava u organizaciji kulturnog centra Laza Kostić. Stoga, ove su godine predstavljeni radovi umjetnika Milana Konjovića, pokretača istog umjetničkog događaja 1961. godine, čija je zamisao bila prikaz tadašnjih likovnih noviteta u jugoslavenskoj umjetnosti. Nakon njegove smrti projekt zamire, te se ponovno obnavlja 2008. inicijativom umjetnika Dragana Stojkova. Izložba je podijeljena u tri koherentna dijela, prvo s Konjovićevim selektiranim životnim djelom, a potom Stojkovim izabranim radovima, kako bi se prikazanim opusom dvojice umjetnika dobio zajednički presjek koji leži u srži pokretanja/nastavljanja ove likovne manifestacije.

Više o trenutnoj izložbi, bijenalu “Likovna jesen”, te radu KC Laza Kostić iz Sombora možete pronaći na njihovim službenim stranicama u nastavku: https://kclazakostic.rs/

Također, istovremeno će na službenim stranicama KC Laza Kostić gostovati izložba “Labinska republika”, koja je proljetos održana u Narodnom muzeju Labin povodom stote obljetnice tog događaja.

Zahvaljujemo KC Laza Kostić na inicijativi i ovoj prekrasnoj suradnji, koja je, nadamo se, samo početak zajedničkih projekata.

 

       

Možda vas zanima i ovo

Back to top button