Kino

ČETVRTAK, 21.04. u 20.00 SATI

BATMAN

The Batmanrating

IZVORNO IME: The Batman
REDATELJ: Matt Reeves

ŽANR: akcija

ULOGE: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, Peter Sarsgaard
TRAJANJE FILMA: 176 min

GODINA: 2022

DRŽAVA: SAD

SADRŽAJ FILMA:

Nakon godina lutanja ulicama Gothama, i sa tek nekoliko pouzdanih saveznika – usamljeni osvetnik postaje jedino utjelovljenje pravde među svojim sugrađanima.

Kada Gothamovu elitu napadne sadistički ubojica, niz zagonetnih tragova vodi najvećeg istražitelja podzemlja u najmračniju avanturu do sada.

INTENZIVAN, UZBUDLJIV I MOĆAN FILMSKI SPEKTAKL JE VRATIO PUBLIKU U KINA

FILM „THE BATMAN“ U DISTRIBUCIJI BLITZ-a OBORIO SVE REKORDE I OSTVARIO PREKO 100.000 GLEDATELJA U HRVATSKOJ!

 Posljednji filmski hit kompanije Warner Bros. THE BATMAN, u distribuciji Blitz filma, već je prvog vikenda prikazivanja obarao rekorde gledanosti,  a nakon mjesec dana prikazivanja u Hrvatskoj ga je u kinima pogledalo impresivnih 103.194 gledatelja, sa zaradom od 4.718.783 kn, čime je THE BATMAN postao najuspješniji film Batman franšize svih vremena u Hrvatskoj!

Osim toga, THE BATMAN je među prva tri najuspješnija DC naslova svih vremena, iza Jokera i Aquamana koji su se u kinima prikazivali prije pandemije.

Ovaj impresivan podatak vraća vjeru u nastavak normalnog života i povratak publike u kina koja je jedva dočekala ovako intenzivan i uzbudljiv filmski spektakl, stvoren za gledanje na velikim platnima kino dvorana.

Tijekom filmske povijesti Batmana su glumili fantastični i nagrađivani glumci, a svaki je na svoj jedinstven način dao liku Batmana novu dimenziju. Izvanredne kritike koje je Robert Pattinson dobio za svoju ulogu kultnog DC-ova junaka, ali i majstorski ugođaj nelagode, straha i terora koji je u filmu uspio dočarati redatelj Matt Reeves, uspjeli su zadovoljiti visoke kriterije publike koja vjerno prati franšizu o Vitezu tame.

Zvjezdanu ekipu, osim Roberta Pattinsona, čini poznata Gothamova postava čije uloge nose Zoë Kravitz kao Selina Kyle; Paul Dano kao Edward Nashton; Jeffrey Wright kao James Gordon; John Turturro kao Carmine Falcone; Peter Sarsgaard kao okružni tužitelj Gil Colson; te Barry Keoghan, Jayme Lawson, Andy Serkis kao Alfred; i Colin Farrell kao Oswald Cobblepot.

Scenaristi filma su Matt Reeves i Peter Craig. Reeves i Dylan Clark su producenti, zajedno sa Simonom Emanuelom, Michaelom E. Uslanom, Walterom Hamadaom i Chantal Nong Vo.

Možda vas zanima i ovo

Back to top button