Gradska galerija

Ivana Vulić otvorila samostalnu izložbu »Mjeseci 3« u Gradskoj galeriji Labin

08.07. - 06.08.2022.

U petak, 08. srpnja, Gradska galerija Labin službeno je predstavila izložbu zagrebačke umjetnice Ivane Vulić naziva »Mjeseci 3«. Ova izložba treća je po redu izložbenog programa galerije, te ujedno i treće samostalno izlaganje autoričina ciklusa »Mjeseca«, sada po prvi puta predstavljenog istarskoj publici. Isti su predstavljeni s 30-ak izloženih radova, što na platnu što na papiru u tehnikama akrila, gvaša i akvarela.

Kustos izložbe, čiji tekst prati i katalog predstavljen na otvorenju i dostupan u galerijskoj prodavaonici, je Mladen Lučić.

 

Izložbu su otvorile predstavnice ustanove: ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Labin Renata Kiršić i kustosica Gradske galerije Labin Stephanie Peršić, uz samog kustosa izložbe povjesničara umjetnosti i likovnog kritičara Mladena Lučića i autoricu izložbe  Ivanu Vulić. Izložbu je, u ime Grada Labina, svečano proglasio otvorenom pročelnik Upravnog odjela za društvenu djelatnost Grada Labina Borjan Batagelj.

Osim pozdravnih riječi i zahvala ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta i kustosice galerije, moglo se čuti podroban osvrt na izložena djela kustosa izložbe Mladena Lučića. Prisutne je dublje uputio u povijesno-umjetničku pozadinu i kontekst izložbe istaknuvši apstrakciju i poentilizam u načinu stvaralaštva, od kojih potonji povlači asocijativnu koreliraciju s djelima impresionista Claudea Moneta. Umjetnica Ivana Vulić izrazila je zahvalnost na gostoprimstvu, a kako su kustos i ona sama istaknuli, 2011. je sudjelovala skupnom izložbom u programu galerije kada je izložila svoj prvi rad s motivom mjeseca naziva Mjesec 1. Kako je umjetnica istaknula, drago joj je što je upravo ovdje imala priliku samostalno izložiti potonje nastale radove i svojevrsno zatvoriti krug.

Pročelnik je u svojem govoru otvorenja naglasio dekorativnost i vizualnu privlačnost djela izložbe, ujedno prodajnog karaktera.

 

Realizacija izložbe omogućena je uz financijsku potporu Grada Labina te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Izložba je dostupna za razgled do 06. kolovoza 2022.

 

Posjet izložbi odvija se u radnom vremenu Gradske galerije Labin, prema sljedećem rasporedu:

Utorak, srijeda                 10 – 14 h

Četvrtak, petak                10 – 14; 18 – 21 h

Subota, nedjelja               14 – 21 h

Ponedjeljak                        zatvoreno

 

 

IVANA VULIĆ (Zagreb, 1978.) samostalna je umjetnica i dizajnerica. Živi i radi u Zagrebu.

 

Nakon završenog Studija industrijskog dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu (1997. – 2001.), studirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2002. – 2006.) u klasi prof. emeritusa Đure Sedera i na Akademiji za umjetnost, arhitekturu i dizajn u Pragu (2005.), u klasi prof. Stanislava Diviša. Na ALU u Zagrebu magistrirala je 2010. pod mentorstvom prof. Duje Jurića.

Radi kao freelance grafički dizajner, ilustrator te vodi tečajeve crtanja i slikanja. Ostvarila je i osam godina samostalnog rada kao scenograf i asistent scenografije na području filmske umjetnosti.

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 2008. i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 2013. godine.

 

Kontakti

ivanavulicart@gmail.com

www.ivanavulic.blogspot.com

Možda vas zanima i ovo

Back to top button