KazališteNovosti

22.01. u 20:00

Ero sa ovoga svijeta

Željko Ninčić,  tvorac i autor legendarne Sarajevske  Audicije, do sada je izveo preko 3000 predstava, gdje ga je vidjelo skoro 2 mil. gledalaca, širom bivše države.

Samo u Beogradu, u Dvorani Doma Sindikata,kao i u Zagrebu u Velikoj Dvorani Vatroslav Lisinski je imao skoro po 50 nastupa. Jedini, koji je sa svojom trećom Audicijom, Primi me, imao exYu turneju, poslije 90.tih godina ,od preko 1200 predstava.

Ljubitelji Audicije i BiH humora,  Ninčića znaju po Davoru Stevanoviću i recitacije  o keruši i 7 malih kučića, zatim po Marinku Ćutuku, iz tkz. Nove Audicije , koji je 4 sata ćamio ćekajući i Veseli izbjeglica sa njegovim čuvenim „Primi me“.

Željko Ninčić sam za sebe kaže da je Ero sa ovoga svijeta, pa se tako zove i predstava.

Ovo je po prvi put da Ninčić radi stand up varijantu gdje se  gledaoci  mogu prijsetiti  kultnih momenata legendarne predstave kao i novih autorskih kreacija.

Nedavno je u Splitu,u Lori, zbog velikog interesa predstava  izvedena  peti put.

U predstavi se pojavljuju:

Marinko Ćutuk, Hercegovac koji govori o svojim utiscima  i doživljajima sa audicija širom regiona,kao i svom odnosu prema današnjim dogadjanjima i ljudima i svim promjenama koje se dešavaju .

Drugi lik, Veseli Bosanac, koji takodje spominje svoje iskustvo sa audicije, ali se najviše osvrće na svoj status izbjeglice, kao i iskustvo iz Kanade, gdje je proveo jedno vrijeme i pravi paralelu ta  dva svijeta.

U predstavi, trajanja od preko 1,40, Ninčić je napravio zbir najinteresantnijih momenata iz svog autorskog rada, obogaćeno sa uvijek prisutnim suvremenim dogadjanjima i zapažanijima, ali ovoga puta stand up varijanti . Upravo ta monološka forma, daje jedan potpuno novi način izražavanja kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicije i  humora nisu do sada doživjeli.

 

Možda vas zanima i ovo

Back to top button