Kino

ČETVRTAK, 13.4. od 19:00 // KINEDOK MARATON

20:15 Kuća lutaka 68 min

20:15 Mornar 78 min

21:45 Dive 80 min

KUĆA LUTAKA:

Osebujna priča o tradicionalnom godišnjem odmoru grupice 70-godišnjih gospođa. Svake godine Cica, Nana i njihove prijateljice povlače se u osamu vile u prirodi, podalje od muškaraca i užurbane svakodnevice. U njihovu druženju isprepliću se radost življenja i uspomene, melankolija i sreća, tračevi i šale. Sve to im služi kako bi održale privid da vrijeme ne prolazi i da su još onako lijepe i zgodne djevojke kakve su bile prije 50 godina.

MORNAR:

Paul Erling Johnson bio je iskusan mornar, vrstan brodograditelj i slobodnjak. Sa 16 godina prvi je put preplovio Atlantik i od tada cijeli život proveo u plovidbi. Film ga prati na rubu 80-te, konačno usidrenog na Karibima, gdje se uz litru ruma dnevno prisjeća svog fascinantnog života.

DIVE:

Szani, Tina i Emese, ili “dive”, kako same sebe vole nazivati, dvadesetogodišnjakinje su koje satima mogu pričati o kozmetici, odjeći i profilnim fotkama. Mladi reditelj Máté odluči uči u njihove živote i pratiti ih svojom kamerom dok ne diplomiraju kako bi otkrio šta se sve krije ispod njihove savršene šminke. Učeći jedna od druge, one počinju odrastati.

Možda vas zanima i ovo

Back to top button