NatječajiObrazovanje odraslih

Otvoreni upisi za tečaj osposobljavanja za obavljanje jednostavnih poslova kuhara/ice

U Pučkom otvorenom učilištu Labin otvoreni su upisi za osposobljavanje za jednostavne poslove kuhara/ice. Ovim programom polaznici stječu znanja i vještine za obavljanje jednostavnih poslova kuhara/ice, uče kako pravilno rukovati uređajima i aparatima, pravilno ih održavati te stječu znanja o zaštiti na radu i radu na siguran način. 

Cilj programa osposobljavanja je  poticati i povećati zapošljivost u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Uvjeti upisa u program jesu:

  1. završena osnovna škola
  2. minimalno 15 godina života
  3. ispunjenje zdravstvenih i sanitarnih uvjete za obavljanje jednostavnih poslova kuhara/ica.

Trajanje programa je 180 sati konzultativno – instruktivne nastave. (80 sati teorijske nastave i 100 sati praktične nastave). Obrazovni program provodi se 5 dana tjedno prema propisanoj tjednoj satnici koja iznosi najviše 20 sati teorijske nastave tjedno ili najviše 40 sati praktične nastave tjedno; u tjednima kad se teorijska i praktična nastava kombiniraju ukupna satnica ne smije iznositi više od 40 sati tjedno. Teorija će se održavati u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Labina dok će se praktični rad održavati u Srednjoj školi Mate Blažine Labin.

Cijena programa je 450 eura (3.390,53 kn) po osobi plativo u ratama. Minimalan broj polaznika za započet program je 6 polaznika. Po završetku osposobljavanja, polaznici će dobiti Uvjerenje o osposobljavanju koje se upisuje u e-radnu knjižicu, čime se doprinosi konkurentnosti na tržištu rada. 

Svi zainteresirani mogu se javiti osobno u Pučko otvoreno učilište Labin, putem telefona na.brojeve 099/2005 700, 052/852 133 ili na e-mail adresu obrazovanje@uciliste-labin.hr.

Upis je moguće izvršiti zaključno s 3. svibnja 2023. 

Možda vas zanima i ovo

Back to top button