Muzej

Bogat program povodom Svjetskog dana turizma 2023.

Pučko otvoreno učilište Labin i Turistička zajednica Grada Labina organiziraju zanimljive aktivnosti povodom Svjetskog dana turizma 2023., a koje će se odvijati u subotu i nedjelju na našem području.

Najpopularniji široko poznati noćni razgled grada dobiva svoju dnevnu varijantu uz poneke izmjene. Saznajte po čemu je Labin toliko poseban! Ovo je jedinstvena prilika da se uz besplatnu vođenu šetnju po starogradskoj jezgri razgledaju i posjete Narodni muzej Labin, Gradska galerija Labin u kojoj se može pogledati izložba Mateja Kneževića “Pažljivo praćenje” te Memorijalna zbirka Matije Vlačića Ilirika. Sudjelovanje je besplatno, a počinje u 11 sati u subotu 30.09.2023. ispred turističkog info punkta te nije potrebna prethodna najava.

U subotu vas u večernjem terminu očekuje prikazivanje digitalno restauriranog turističkog filma “Ovdje nema nesretnih turista” koji priča o specifičnostima turizma kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća. Naime, početkom godine se prilikom čišćenja spremišta pokraj kino sale pronašla originalna vrpca filma koju je Pučko otvoreno učilište uputilo na digitalno restauriranje, a vrpca se trajno pohranila u filmskom arhivu. Dođite i pogledajte besplatno film redatelja Gorana Gajića i možda pronađete neke od vaših bliskih ljudi koji glume u filmu. Film igra u subotu 30.09.2023. s početkom u 20.00 sati.

U nedjelju 1.10.2023. s početkom u 19.00 sati organizatori vas pozivaju na pretposljednji SIPPING SESSIONS na kojem nastupa Filip Merčep na marimbi u crkvi Uznesenja Marijinog na usponu za stari grad kraj Hotela Peteani. Uz koncert bit će moguće po promotivnoj cijeni kušati vino labinskih vinara.

Važno je napomenuti da povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma 2023 Narodni muzej Labin ostaje otvoren u subotu od 11 do 18 sati te nudi 50% popusta na sve kategorije ulaznica, a nasuprotno u Gradskoj galeriji moguće je u istom periodu razgledati izložbu Mateja Kneževića.
U nedjelju 1. 10. 2023. Muzej i Galerija ne rade.
Dobrodošli!

https://www.istraecoxperience.com/hr/svjetski-dan-turizma-2023

Možda vas zanima i ovo

Back to top button