Muzej

Predstavljanje dokumentarnog filma “More sjećanja – stoljeće tradicije” u Narodnom muzeju Labin

U ponedjeljak 27. studenog 2023. s početkom u 11 sati u Narodnom muzeju Labin predstavit će se dokumentarni film More sjećanja stoljeće tradicije u produkciji Level 52 te će se razgledati dio stalnog postava posvećen ribarstvu i maritimnoj tradiciji.

O projektu

Pučko otvoreno učilište Labin ostvarilo je financijsku podršku u sklopu natječaja kojeg raspisuje FLAG ALBA u sklopu mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a u iznosu od 30.336,00 eur. Svrha projekta More sjećanja je očuvanje ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanje održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a Alba. Specifičan cilj projekta bio je izraditi dokumentarni film o bogatoj ribarskoj/maritimnoj baštini ribarstvenog područja FLAG-a Alba te multimedijalno opremiti Narodni muzej Labin. Lokalnom stanovništvu će se putem dokumentarnog filma prezentirati bogata ribarska i maritimna tradicija i  kultura. Multimedijalnim opremanjem Narodnog muzeja Labin dokumentarni film će na inovativan način, putem interaktivnog ekrana i usmjerenih zvučnika, biti dostupan svim domaćim i stranim posjetiteljima.

´U Narodnom muzeju Labin u proteklom smo periodu radili na opremanju sobe posvećene ribarskoj i maritimnoj baštini te su izvršeni manji zahvati u sklopu stalnog postava koji je sada nadopunjen i prezentiran na drugačiji način. Uz navedeno, u sklopu projekta More sjećanja, digitalno smo opremili sobu s dodirnim ekranom na kojem će se prikazivati dokumentarni film koji obuhvaća povijesni presjek tradicije ribarstva na području istočne istre, ali i svjedočanstva naših ribara. Time trajno doprinosimo našoj primarnoj svrsi, a to je očuvanje baštine našeg područja. Ovim se putem zahvaljujem svim našim suradnicima na projektu, a posebno ribarima koji su spremno stali pred kamere i podjelili djelić njihova iskustva s nama za buduće generacije´ – izjavila je ravnateljica Pučkog učilišta Labin Renata Kiršić Veselica.
Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo iz mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a Alba.

HODOGRAM PROGRAMA

10.00 Obilazak Narodnog muzeja i predstavljanje filma učenicima i vrtićarcima (organizirano)
11.00 Službeno otvorenje događaja – uvodni govori
– ravnateljica Renata Kiršić Veselica
– pročelnik za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj
– predstavnik produkcije Level 52 Sanel Isanović
11.10 More sjećanja – stoljeće tradicije – prikazivanje filma
11.30 Izjave za medije

Možda vas zanima i ovo

Back to top button