Kino

ČETVRTAK 14.12. u 18:00 // GORDON I PADDY (SENZORNA PROJEKCIJA)

Trajanje: 65 min

Sadržaj:

Šef policijske uprave, žabac Gordon, sprema se za mirovinu i mora pronaći novog pomoćnika koji će ga zamijeniti. Pametna mišica odličnoga njuha Paddy čini se kao idealan kandidat. Zajedno pokušavaju riješiti Gordonov posljednji slučaj, misteriju nestalih lješnjaka koju je prijavila lokalna vjeverica. Je li ih možda uzela lukava lisica? Gordon i Paddy uskoro će saznati. Gordon i Paddy animirana je adaptacija dječje knjige autora Ulfa Nilssona. Film je premijerno prikazan na Berlinaleu u programu Generacija Kplus.

Sinkronizirano na hrvatski

O senzornim projekcijama:

Senzornim se projekcijama djeci s teškoćama senzorne integracije omogućuje sudjelovanje u kulturnim događanjima, s naglaskom na udobnost i osjećaj dobrodošlice u kinu.

Upravo je kino to mjesto u kojem djeca u društvu vršnjaka mogu kroz socijalnu interakciju, u uvjetima koji su optimalni za njihov senzorni sustav, usvajati nova ponašanja, komunikacijske obrasce i edukativne sadržaje. Programom se u kino dvorani stvara siguran prostor za međusobno upoznavanje, učenje i prihvaćanje različitosti, pri čemu djeca uče o empatičnom i tolerantnom ophođenju prema drugima.

U jutarnjem terminu prikazana je senzorna projekcija za 145 učenika OŠ Matije Vlačića i 18 polaznika DV Pjerina Verbanac.

Više o senzornim projekcijama: https://filmskapismenost.hr/nova-senzorna-projekcija-u-studenom/

Projekt je sufinanciran sredstvima Active citizens fund.

Možda vas zanima i ovo

Back to top button