Kino

SUBOTA 16.12.2023// PREDAVANJE KORADO KORLEVIĆ U 17.30 H (djeca/mladi) U 19.00 H (odrasli)

Dva predavanja za prvi vikend labinske božićne bajke

Ovog vikenda očekuju vas čak dva predavanja Korada Korlevića!

U subotu s početkom u 17.30 sati Korado će održati predavanje u trajanju od 60 minuta za djecu  i mlade od 10 godina do srednjoškolske dobi. Nakon čega će s početkom u 19.00 sati održati predavanje za odrasle. Na oba predavanja ulaz je slobodan. Kapacitet dvorane ograničen je na 300 sjedećih mjesta.

Molimo da na predavanja dođete na vrijeme!

Korado Korlević jedan je od vodećih hrvatskih astronoma i pokretača Zvjezdarnice Višnjan te mnogih edukacijskih projekata u Hrvatskoj u tom području. Rođen je u Poreču 1958. godine. Gimnaziju je završio u Puli, a Pedagoški fakultet na Sveučilištu u Rijeci. Bio je jedan od voditelja Prve međunarodne ekspedicije na područje tunguske eksplozije u Sibiru 1990. godine.
Potaknut problematikom srazova Zemlje s asteroidima i kometima potiče aktivnosti vezane uz istraživanja malih tijela Sunčeva sustava, što rezultira i prvim otkrićima asteroida i kometa iz Republike Hrvatske. Otkrio je više od 1400 malih planeta (asteroida), a sudjelovao je i otkrivanju dvaju kometa. Od 1993. godine radi kao voditelj edukacijskih i znanstvenih aktivnosti pri Zvjezdarnici Višnjan. Uz pedagoški rad, objavio je i mnogo znanstvenih i znanstveno-popularnih radova u zemlji i inozemstvu. Bavi se astronomskom edukacijom, promicanjem astronomije i znanosti znanstveno-popularnim predavanjima i medijskim nastupima, izradom astronomskih instrumenata, meteorima i meteoritima, razvojem metoda kreativnog mišljenja i njihovom primjenom u edukaciji te projektima zaštite prirode i baštine.

Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, član mnogih međunarodnih strukovnih organizacija, počasni član četiriju udruga, a za zasluge na području astronomije i edukacije Komisija za imenovanje Međunarodne astronomske unije jedno je od nebeskih tijela između Marsa i Jupitera nazvala Korado.

Organizatori: Pučko otvoreno učilište Labin, Turistička zajednica Grada Labina, Grad Labin

Možda vas zanima i ovo

Back to top button