Kino

SENZORNIM PROJEKCIJAMA DO SENZORNE INTEGRACIJE

Projekt U istom filmu - korak dalje

U Kinu Labin tijekom 2022. započeli smo s prikazivanjem senzornih projekcija kako bi u mogućnost gledanja filmova uključili i djecu sa senzornim teškoćama.

U 2023. u sklopu projekta U istom filmu – korak dalje održane su 3 senzorne projekcije od čega je prva bila Mama muu se vraća kući koju smo prikazivali u ožujku u redovnom programu, te dvije projekcije u prosincu Gordon i Paddy.

S obzirom da je prilikom prikazivanja Gordon i Paddy bilo i službeno otvaranje pop-up izložbe U istom filmu – korak dalje u jutro su nas posjetili učenici iz OŠ Matije Vlačića s učiteljicama te polaznici DV Pjerina Verbanac Le Olive koji su razgledali izložbu u foajeu kina te su se nakon uputili na gledanje animiranog filma.

Učenici i vrtićarci bili su jako zadovoljni s filmom i njegovim poukama te su se sretno uputili u školu/vrtić, a znamo da će neki od njih ponovno doći u kino.

Veseli nas što je u 2023. senzorne projekcije pogledalo preko 170 posjetitelja i što za istima postoji interes.

Izložba je otvorena 14.12. a ostala je dostupna za razgled sve do 29.12.2023. te ju je ukupno razgledalo preko 1000 posjetitelja kino programa i drugih manifestacija koje su se tijekom prosinca odvijale u kino sali.

Za Pučko otvoreno učilište odnosno Kino Labin važno je bilo sudjelovati u inkluzivnim programima gdje se svima može ponuditi kvalitetatan i prilagođen audiovizualni sadržaj.

Nastojati ćemo i u 2024. pružati mogućnost svima da gledaju filmove!

Projekt u Istom filmu – korak dalje  je sufinanciran sredstvima Active citizens fund/Fonda za aktivno građanstvo.

Možda vas zanima i ovo

Back to top button