IstaknutoNovostiObrazovanje odraslih

Sudjelujte na IAIM radionici masaže beba

Edukacija namijenjena roditeljima

Veza roditelja i djeteta je neraskidiva, a opet zahtijeva kontinuiran i kvalitetan rad na stvaranju zajedničkih održivih veza. Jedan od važnih ciljeva IAIM masaže je povezanost koja se stvara između roditelja i bebe. Beba se osjeća dobrodošlo, voljeno, sigurno i poštovano.

Što je zapravo IAIM masaža beba?

IAIM masaža beba je program koji je osnovala Vimala McClure, a temelji se na masaži koja se zapravo provodi stoljećima u mnogim zemljama diljem svijeta. IAIM masaže beba potječe od indijske masaže, švedske masaže, refleksologije i principa joge.

Radionica se sastoji od 5 susreta koji se međusobno nadovezuju. U slučaju da ste u nemogućnosti redovito prisustvovati na svih  5 susreta, postoji mogućnost da se „zaostatak“ odradi prije idućeg planiranog susreta. Svaki sat se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, te vremena za diskusiju. Osim praktičnih znanja uz masažu se dobiva ulje za masažu te upute sa ilustracijama pokreta koje smo usvojili na pojedinom satu. Predviđeno trajanje jednog sata je 60min. Termini su ujutro u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Labin u dogovoru s polaznicima grupe.

Dok roditelj masira svoju bebu, instruktor pokazuje pokrete na lutki, a masaža doprinosi i pomaže u slučajevima:

  • olakšava probleme sa grčevima,
  • smanjuje napetost u mišićima,
  • pruža mogućnost da se bebe i roditelji opuste,
  • poboljšava kvalitetu života i dužinu bebinog sna,
  • stimulira kognitivni, verbalni i tjelesni razvoj bebe.

Za dolazak na masažu, potrebno je donijeti dva velika ručnika. Upisujemo 5 polaznika u grupu. Cijena po osobi iznosi 75 EUR plativo jednokratno.

O voditeljici radionice

Bojana Blašković, od 2009. diplomirana odgajateljica predškolskog odgoja, stalno zaposlena u DV Pjerina Verbanac u Labinu. 2022. završava obuku za doule (grčki ona koja služi ženu) te pruža podršku trudnicama. 2023. pridružuje se IAIM zajednici te kroz poduku masaže beba pomaže roditeljima pri povezivanju i kvalitetno provedenom vremenu sa svojim bebama. Majka je troje djece, supruga i kćer.

Više o Bojaninom djelovanju čitajte OVDJE.

Ako ste zainteresirani i želite naučiti novu tehniku masaže, kontaktirajte nas na mail obrazovanje@uciliste-labin.hr ili na broj 099 2005 700. Upisi traju tijekom ožujka.

izvor: Labinska komuna

Možda vas zanima i ovo

Back to top button