Gradska galerija

O instalacijama učit će se ove subote u Gradskoj galeriji Labin

Ljetne tematske radionice kao popratni program izložaba

Gradska galerija Labin održava ljetne tematske radionice svake subote u jutarnjim satima inspirirane aktualnim izložbama Drugost, iz fundusa Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti, i Rozarij sv. Stjepana Dubravke Lošić u kapeli sv. Stjepana. Radionicama za djecu raznih dobnih skupina (i odrasle željnih opuštanja i zabave) nastoji se približiti modernu i suvremenu umjetnost publici, napose od najmlađe dobi, naučiti osnovne povijesno-umjetničke pojmove, promatrati stvari (i svijet) oko sebe i kako se izraziti, a istovremeno se odmaknuti od užurbanosti svakodnevice i uploviti u kreativno prostranstvo.

Prva u nizu planiranih radionica održala se prošle subote otkrivanjem Rozarija, Dubravkinog htjenja kao motivacije stvaranja te tekstilnih tehnika. Nastavkom istraživanja umjetničkih djela, ove subote (13.07.) iz kapele selimo u prostor Galerije i krećemo iz prizemlja osvrćući se na djela Vesne Pokas „Proces“ (1995.) i Damira Sokića „Iza ugla more“ (1982.) stavljajući fokus na pojam instalacije. Što je instalacija dotakli smo se na prošloj radionici, a ove subote nastavit ćemo istraživati kompleksnost toga medija. Osim razgleda izložaba, očekuje vas otkrivanje novih pojmova i učenje novih vještina inspiriranih ovim djelima. Ovog puta koristit ćemo se drvenim štapićima i kartonima kojima ćemo izrađivati vlastite instalacije.

Radionica instalacije je besplatna i namijenjena dobnim skupinama od 5 do 14 godina (djeca mlađa od 7 godina u pratnji roditelja), a mogu im se pridružiti i roditelji, te odrasli željni kreativnog opuštanja. Potrebna je prethodna najava e-poštom na adresu: galerija@uciliste-labin.hr radi ograničenog broja mjesta. Vrijeme početka je u 10.30 sati, a predviđeno trajanje do 12.00 sati. Radionicu vodi likovna pedagoginja Miriam Bajčić, suradnica u Galeriji.

 

Radionice se odvijaju svake subote u jutarnjim satima do 31. kolovoza kao popratni edukativni program izložaba Drugost i Rozarij. Izložbeni program financiran je sredstvima Grada Labina, Ministarstva kulture i medija RH te Odjela za zavičajnost i kulturu Istarske županije.

 

Možda vas zanima i ovo

Back to top button