Kino

SRIJEDA 17.07. u 21:00h /LJETO U MREŽI-MOJ PRIJATELJ ROBOT/

Ovogodišnji program Kino mreže “Ljeto u mreži” posvećen je filmovima za mlade i djecu, u kojima će uživati i odrasli. Od 1. srpnja do 1. rujna na programu su tri filma koja će se prikazivati u 30 neovisnih kina diljem zemlje!

Od 1. srpnja do 1. rujna na programu “Ljeto u Mreži” je animirani Disneyjev obiteljski film Tarzan koji se prikazuje u čast 25 obljetnica od prvog prikazivanja. Na programu je i obiteljski animirani film koji je ove godine bio u nominacijama za Oscara, a osvojio je srca publike diljem svijeta i pokupio brojne nagrade, Moj prijatelj robot te animirani film Mačke u muzeju, koji prati avanture mačka Vincenta i njegovog prijatelja miša Mauricea koji se u glasovitom muzeju Ermitage bore protiv poplave, pokušavaju zaštititi umjetnine od štetočina, a istovremeno rješavaju misterij krađe slike Mona Lise.

Program “Ljeto u mreži” nudi šarolik izbor filmova koji istražuju teme prijateljstva i suradnje, uz avanture postavljene u različitim okruženjima poput džungle, muzeja i budućnosti. Najvažnije, svi filmovi pružaju uzbudljiv bijeg od svakodnevice i tako najbolje odražavaju pravi duh ljeta uz nezaboravne filmske trenutke i zajedničkog gledanja filmova na velikom platnu.

Tarzan, jedan od najomiljenijih animiranih filmova svih vremena ovog ljeta, slavi  25. obljetnicu. Pridružite se Tarzanu, dječaku koji je odgajan u džungli od strane gorile Kala, na njegovim uzbudljivim avanturama kroz bogate zelene pejzaže afričke divljine. Uživajte u živopisnoj animaciji koja sjajno kombinira klasičnu crtanu tehniku s pionirskim kompjuterskim efektima, oživljavajući ovu dinamičnu priču o prijateljstvu, hrabrosti i otkriću. Doživite ponovno ili po prvi put kako Tarzan štiti svoje prijatelje iz džungle i otkriva svoje ljudsko nasljeđe, sve uz nezaboravne melodije Phila Collinsa, uključujući nagrađivanu pjesmu “You’ll Be In My Heart“. “Tarzan” nije samo film – to je srdačna avantura koja oduševljava sve generacije i savršen je izbor za ljetnu filmsku zabavu u kinu.

Moj prijatelj robot je topli i nostalgični film, koji se odvija u ritmu živopisnih osamdesetih na Manhattanu, istražuje duboke veze i krhkost prijateljstva. “Moj prijatelj robot” nije samo film nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg animiranog filma za 2024. godinu, već je i dobitnik nagrade Europske filmske Akademije te prestižnih španjolskih Goya nagrada za najbolji adaptirani scenarij i animirani film. Stvorio ga je nagrađivani redatelj Pablo Berger, poznat po filmu “Snjeguljica”. Ovo ljubavno pismo New Yorku savršen je izbor za filmsko veče koje će vas raznježiti i ostaviti trag u srcu. Pridružite se psu i njegovom robotu u avanturi koja će vas podsjetiti na važnost prijateljstva, dok istovremeno slavite ljeto uz ovaj nezaboravni animirani spektakl.

Mačke u muzeju epski je animirani film u kojem pratimo neobično prijateljstvo između mačka Vincenta i miša Mauricea. Njihova priča započinje kada se zajedno bore protiv poplave na otoku, a potom ih put odvodi sve do glasovitog muzeja Ermitage. U muzeju, Vincent se susreće s elitnom grupom mačaka zaduženih za zaštitu umjetnina od glodavaca, a upravo tu nastaje problem jer njegov najbolji prijatelj Maurice obožava glodati te iste umjetnine. Dok se Vincent trudi uklopiti i očuvati prijateljstvo, mora se suočiti s dodatnim izazovom: zaštititi Mona Lisu od pokušaja krađe. “Mačke u muzeju” je uzbudljiva priča o hrabrosti, prijateljstvu i ljubavi, ispričana kroz šarmantan svijet mačaka koje žive i rade u jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja. Ovo toplo, humoristično i intrigantno filmsko djelo pruža savršen bijeg od svakodnevice, čineći ga idealnim izborom za ljetnu filmsku zabavu za cijelu obitelj.

Ljeto u Mreži organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u 30 neovisnih kina diljem zemlje:

Centar za kulturu Čakovec, Kulturni i multimedijski centar Bjelovar, Kino Mediteran (Bol), Kino 30. svibnja (Daruvar), Kinematografi Dubrovnik (Ljetno kino Lapad), Kino Korzo (Gospić), Kino Mediteran (Hvar), Kino Ivanec, Kino Mediteran (Jelsa), Kino Mediteran (Komiža), Centar za kulturu Korčula, Kino Krapina, Kino Moslavina (Kutina), Pučko otvoreno učilište Križevci, Kino Labin, Kino Mediteran (Lastovo), Kino Mediteran (Makarska), Kino Nova Gradiška, Kino Marof (Novi Marof), Kino Novska, Kino Pazin, Kino Valli (Pula), Kino Rab, Kino Samobor,  Kino Slatina, Kino Mediteran: Ljetno kino Bačvice (Split), Kino Mediteran (Supetar), Kino Gaj (Varaždin), Kino Gorica (Velika Gorica), Kino Zabok .

Možda vas zanima i ovo

Back to top button