Kino

SRIJEDA 24.07. u 21,00h /MAČKE U MUZEJU/

Ovogodišnji program Kino mreže “Ljeto u mreži” posvećen je filmovima za mlade i djecu, u kojima će uživati i odrasli. Od 1. srpnja do 1. rujna na programu su tri filma koja će se prikazivati u 30 neovisnih kina diljem zemlje!

Od 1. srpnja do 1. rujna na programu “Ljeto u Mreži” je animirani Disneyjev obiteljski film Tarzan koji se prikazuje u čast 25 obljetnica od prvog prikazivanja. Na programu je i obiteljski animirani film koji je ove godine bio u nominacijama za Oscara, a osvojio je srca publike diljem svijeta i pokupio brojne nagrade, Moj prijatelj robot te animirani film Mačke u muzeju, koji prati avanture mačka Vincenta i njegovog prijatelja miša Mauricea koji se u glasovitom muzeju Ermitage bore protiv poplave, pokušavaju zaštititi umjetnine od štetočina, a istovremeno rješavaju misterij krađe slike Mona Lise.

Program “Ljeto u mreži” nudi šarolik izbor filmova koji istražuju teme prijateljstva i suradnje, uz avanture postavljene u različitim okruženjima poput džungle, muzeja i budućnosti. Najvažnije, svi filmovi pružaju uzbudljiv bijeg od svakodnevice i tako najbolje odražavaju pravi duh ljeta uz nezaboravne filmske trenutke i zajedničkog gledanja filmova na velikom platnu.

Tarzan, jedan od najomiljenijih animiranih filmova svih vremena ovog ljeta, slavi  25. obljetnicu. Pridružite se Tarzanu, dječaku koji je odgajan u džungli od strane gorile Kala, na njegovim uzbudljivim avanturama kroz bogate zelene pejzaže afričke divljine. Uživajte u živopisnoj animaciji koja sjajno kombinira klasičnu crtanu tehniku s pionirskim kompjuterskim efektima, oživljavajući ovu dinamičnu priču o prijateljstvu, hrabrosti i otkriću. Doživite ponovno ili po prvi put kako Tarzan štiti svoje prijatelje iz džungle i otkriva svoje ljudsko nasljeđe, sve uz nezaboravne melodije Phila Collinsa, uključujući nagrađivanu pjesmu “You’ll Be In My Heart“. “Tarzan” nije samo film – to je srdačna avantura koja oduševljava sve generacije i savršen je izbor za ljetnu filmsku zabavu u kinu.

Moj prijatelj robot je topli i nostalgični film, koji se odvija u ritmu živopisnih osamdesetih na Manhattanu, istražuje duboke veze i krhkost prijateljstva. “Moj prijatelj robot” nije samo film nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg animiranog filma za 2024. godinu, već je i dobitnik nagrade Europske filmske Akademije te prestižnih španjolskih Goya nagrada za najbolji adaptirani scenarij i animirani film. Stvorio ga je nagrađivani redatelj Pablo Berger, poznat po filmu “Snjeguljica”. Ovo ljubavno pismo New Yorku savršen je izbor za filmsko veče koje će vas raznježiti i ostaviti trag u srcu. Pridružite se psu i njegovom robotu u avanturi koja će vas podsjetiti na važnost prijateljstva, dok istovremeno slavite ljeto uz ovaj nezaboravni animirani spektakl.

Mačke u muzeju epski je animirani film u kojem pratimo neobično prijateljstvo između mačka Vincenta i miša Mauricea. Njihova priča započinje kada se zajedno bore protiv poplave na otoku, a potom ih put odvodi sve do glasovitog muzeja Ermitage. U muzeju, Vincent se susreće s elitnom grupom mačaka zaduženih za zaštitu umjetnina od glodavaca, a upravo tu nastaje problem jer njegov najbolji prijatelj Maurice obožava glodati te iste umjetnine. Dok se Vincent trudi uklopiti i očuvati prijateljstvo, mora se suočiti s dodatnim izazovom: zaštititi Mona Lisu od pokušaja krađe. “Mačke u muzeju” je uzbudljiva priča o hrabrosti, prijateljstvu i ljubavi, ispričana kroz šarmantan svijet mačaka koje žive i rade u jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja. Ovo toplo, humoristično i intrigantno filmsko djelo pruža savršen bijeg od svakodnevice, čineći ga idealnim izborom za ljetnu filmsku zabavu za cijelu obitelj.

Možda vas zanima i ovo

Back to top button