Gradska galerija

Otkrivamo „FACE“ izradom fotokolaža

Nastavak tematskih radionica u Gradskoj galeriji Labin

 

S prošle radionice “Osjeti Drugost”

Gradska galerija Labin održava ljetne tematske radionice svake subote u jutarnjim satima inspirirane aktualnim izložbama Drugost, iz fundusa Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti, i Rozarij sv. Stjepana Dubravke Lošić u kapeli sv. Stjepana. Radionicama za djecu raznih dobnih skupina (i odrasle željnih opuštanja i zabave) nastoji se približiti modernu i suvremenu umjetnost publici, napose od najmlađe dobi, naučiti osnovne povijesno-umjetničke pojmove, promatrati stvari (i svijet) oko sebe i kako se izraziti, a istovremeno se odmaknuti od užurbanosti svakodnevice i uploviti u kreativno prostranstvo.

 

 

 

Radionicom „Face“ obradit će se aktualna tema utjecaja medija i pop kulture na društvo, napose u formativnim fazama odrastanja. Izradom fotokolaža polaznici će reinterpretirati poruke koje današnje „face“ implicitno komuniciraju svojoj publici. Proučit ćemo poznata lica, pjevače, modele i druge ličnosti prisutne na društvenim mrežama kroz naočale kritičkog humora vodeći se intervencijom Nede Mirande Blažević-Krietzman na fotografiji najpopularnije zvijezde prošloga stoljeća Jamesa Deana njenim radom James Dean, Ispod plavih naočala autori izložen na izložbi „Drugost“, iz fundusa Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti (Zagreb).

Rad Nede Mirande Blažević-Krietzman iz fundusa NMMU (Zagreb) na izložbi “Drugost” u Gradskoj galeriji Labin
S prošle radionice “Osjeti drugost”

Molimo polaznike koji su u mogućnosti da na radionicu ponesu jednu ili više  isprintanih fotografija javnih osoba koje prate na društvenim mrežama, te ukoliko imaju, razne časopise i novine.

Radionica je besplatna i odvijat će se za dvije dobne skupine: od 6 do 9 godinaod 10 do 16 godina, u prilagođenom obliku. Pridružiti se mogu i roditelji/skrbnici (molimo obaveznu pratnju za djecu mlađu od 7 godina), te odrasli željni kreativnog opuštanja. Potrebna je prethodna najava e-poštom na adresu: galerija@uciliste-labin.hr radi ograničenog broja mjestaOdržava se ove subote, 27. srpnja, u 10.30 sati, a predviđeno trajanje je do 12.00 sati. Radionicu vodi likovna pedagoginja Miriam Bajčić, suradnica u Galeriji.

 

Radionice se odvijaju svake subote u jutarnjim satima do 31. kolovoza kao popratni edukativni program izložaba Drugost i Rozarij. Izložbeni program financiran je sredstvima Grada Labina, Ministarstva kulture i medija RH te Odjela za zavičajnost i kulturu Istarske županije.

 

Reprodukcije: Pučko otvoreno učilište Labin

Možda vas zanima i ovo

Back to top button