O autoškoli

Sigurno se pitate što sve treba učiniti i što je sve potrebno kada se odlučite upisati u autoškolu te što vas sve čeka. Nadamo se da će Vam ove kratke upute i informacije pomoći, a za sva ostala pitanja slobodna nam se obratite telefonom, pošaljite e-mail ili navratite osobno u našu školu.

Auto škola Labin osposobljava kandidate za vozače A1, A, B, kategorije

UPIS U ŠKOLU

Upisati se možete najranije 6 mjeseci prije nego što navršite potrebne godine za željenu kategoriju vozila.

Uvjet upisa u autoškolu  je da najprije napraviti liječnički pregled, popis liječnika koji su ovlašteni izdati liječničko uvjerenje, možete dobiti kod nas u školi. Nužno je doći osobno u školu (uredovno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 08-15 sati) te ispuniti prijavnicu i ugovor. Ako ste još maloljetni, trebao bi s vama doći jedan od roditelja.

Sa sobom treba ponijeti:

– osobnu iskaznicu,
– liječničko uvjerenje (dobro je znati: ovo uvjerenje ne smije biti starije od 6 mjeseci, u trenutku kada, nakon položenih ispita, budete išli na MUP podići svoju vozačku dozvolu),
– vozačku dozvolu ukoliko već posjedujete neku kategoriju.

 

TEORIJSKA NASTAVA

Nastava se održava u našoj učionici koja je suvremeno opremljena, ima sva potrebna pomagala i održava se svakodnevno tokom tri tjedna. Naš predavač ima dugogodišnje iskustvo, po zanimanju je inženjer prometa i stoji Vam rado na raspolaganju za sve dodatne konzultacije. Udžbenike na korištenje dobivate u školi.

 

Tko je oslobođen pohađanja i polaganja teorijskog dijela?

– kandidatima koji imaju “B” kategoriju, a žele polagati za motor priznaje se teorijski dio, odnosno teorija se priznaje svima koji idu s više na nižu kategoriju,
– u nekim slučajevima kandidati koji imaju “A” kategoriju moraju odslušati smanjeni fond sati teorijskog dijela nastave kada polažu višu kategoriju.
Za detalje s tim u vezi obratite se našem voditelju i predavaču.

 

PRUŽANJE PRVE POMOĆI (PPP)

– Tečaj prve pomoći traje ukupno 9 sati. Predavanja se održavaju u prostorijama Crvenog Križa, a o terminima će svi polaznici biti pravodobno obaviješteni.
– Tečaja, kao i samog polaganja ispita oslobođeni su liječnici (donijeti kopiju diplome) i medicinske sestre/tehničari (donijeti kopiju svjedodžbe), te osobe koje imaju položenu neku od kategorija (donijeti kopiju vozačke dozvole).

 

PRAKTIČNO OSPOSOBLJAVANJE – VOŽNJA  (Upravljanje vozilom – UV)

Nakon položenog teorijskog ispita (ako ste bili obvezni polagati),  počinje praktična obuka u trajanju od 35 nastavnih sati.
Najprije morate svladati osnove na poligonu. Prvih pet sati možete voziti samo po jedan nastavni sat, a nakon toga moguće je voziti blok sat, ako to želite (to važi za B kategoriju).
Termin svakog pojedinog sata vožnje dogovarate direktno s vašim instruktorom koji će se potruditi prilagoditi satnicu.

VOZILA

YAMAHA  JBR 125 –               -A1 kategorija
KAWASAKI 650N ABS            -A kategorija
CHEVROLET 1.2 16V             -B kategorija
HYUNDAI  i301.4 CRDI          -B kategorija
PEUGEOT 1.6 HDI SW          -B kategorija
HYUNDAI  i 20 1.4 CRDI        -B kategorija

Back to top button