EU projekti

KREĆE PROJEKT “ISTARSKA MREŽA ZNANJA”

Cilj projekta je unapređenje lokalnog tržišta rada i razvoj zapošljivosti 42 korisnika projekta kroz unaprjeđenje suvremenih modela podrške u obliku klubova za zapošljavanje i inovativnih obrazovnih programa u skladu s mjerama strategije razvoja ljudskih potencijala Istre

U Pučkom otvorenom učilištu u Labinu predstavljen je projekt Istarska mreža znanja u sklopu kojeg je najavljeno otvaranje Klubova podrške za zapošljavanje u tri istarska grada Labinu, Puli i Umagu. Projekt su predstavile Daniela Mohorović, ravnateljica POU Labin, Lana Načinović, voditeljica Klubova za zapošljavanje Instituta za istraživanje tržišta rada i Maja Milevoj, ravnateljica Diopter – otvorenog učilišta iz Pule.

Obveza ulaganje u vlastitu zapošljivost

Prvu aktivnost projekta predstavila je Lana Načinović, voditeljica klubova za zapošljavanje Instituta za istraživanje tržišta rada koja je najavila otvorenje kluba u Labinu koje je planirano za kraj listopada 2018. godine. Cilj kluba je raditi na osnaživanju, informiranju i savjetovanju sudionika za planiranje osobnog puta aktivnog nastupa na tržištu rada. Klub se odvija kroz niz grupnih i individualnih susreta, u opuštenoj i radnoj atmosferi, maksimalno se prilagođavajući interesima i potrebama polaznika. Naglasila je kako je obaveza svakog pojedinca ulaganje u vlastitu zapošljivost i to je ono čemu klub teži.

Sve aktivnosti su besplatne za korisnike te imaju i mogućnost besplatnog sudjelovanja u programima obrazovanja odraslih predviđenih u sklopu projekta, kao što su: monter optičkih tehnologija, talijanski jezik i marketing društvenih mreža. Aktivnosti projekta, Klub i obrazovni programi, namijenjeni su nezaposlenim osobama u dobi do 29 godina, ženama svih dobi i osobama s invaliditetom. Maja Milevoj, ravnateljica Diopter-otvorenog učilišta istaknula je kako je suradnja među učilištima bitna zbog podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja i pozicioniranja učilišta kao aktivnog sudionika na tržištu rada. Projekt povezuje našu želju da nam polaznici uz znanje koje dobivaju u obrazovnim programima, dobiju i podršku kako se najbolje prezentirati na tržištu rada.

Učiti i stjecati nove vještine

Ravnateljica POU Labin Daniela Mohorović je potvrdila zadovoljstvo suradnjom i pozvala lokalno stanovništvo da sudjeluje u aktivnostima koje učilište nudi. Istaknula je kako POU Labin uvijek rado sudjeluje u projektima kojima se unapređuje tržište rada. U današnjem brzom tempu života i velikoj konkurenciji na tržištu rada vrlo je bitno kontinuirano učiti i stjecati nove vještine i kompetencije. Svi zainteresirani mogu se javiti u učilište Diopter i POU-u Labin, putem telefona na: 052/501-500 ili 098/276-179 ili e – maila: lana.nacinovic@irtr.hr. Projekt „Istarska mreža znanja“ provodi Diopter – otvoreno učilište s partnerima: Pučko otvoreno učilište Labin, Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, Ekonomska škola Pula, udruga ZUM i Institut za razvoj tržišta rada.

Projekt se financira u sklopu poziva: „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“, vrijednost projekta je 994 tisuće kuna te ga u 100% iznosu financira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Projekt je započeo 14. svibnja 2018. te traje 20 mjeseci. Cilj projekta je unapređenje lokalnog tržišta rada i razvoj zapošljivosti 42 korisnika projekta kroz unaprjeđenje suvremenih modela podrške u obliku klubova za zapošljavanje i inovativnih obrazovnih programa u skladu s mjerama strategije razvoja ljudskih potencijala Istre. (Branko BIOČIĆ)

Možda vas zanima i ovo

Back to top button