EU projekti

KRUG- Kultura, umjetnost i građani

Kreiranje i provedba modela civilno-javnog i inkluzivnog partnerstva u kulturi
Osnovni cilj projekta je razvoj civilno-javnog partnerstva u provođenju inkluzivne misije lokalnih kulturnih organizacija uz korištenje modela sudioničkog upravljanja.
Provodi se u sklopu natječaja Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda,a bavi suradnjom u likovnim, filmskim i glazbenim programima
Povezivanjem javnih ustanova, udruga i kreativnih pojedinaca želi se stvoriti platforma koja omogućuje održivo sudjelovanje osoba u nepovoljnom položaju u organiziranju, stvaranju i korištenju kulturnih programa.
Projekt uključuje organizacije iz različitih relija, različitih urbanih i ruralnih sredina, a to su: Pučko otvoreno učilište Zagreb, Pučko otvoreno učilište Labin, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata iz Splita, općina Brestovac, Udruga Svijet tišine iz Zagreba, Udruga za mlade Alfa Albona iz Labina, Festival Mediteranskog filma iz Splita i Udruga Slama iz Osijeka.
Projekt bi trebao proizvesti prijedlog modela civilno-javnog partnerstva i sudioničkog upravljanja u kulturi.
Na održanim edukativnim radionicama prisustvovali su i aktivno učestvovali u radu predstavnici ustanova u kulturi, članovi udruga u kulturi, umjetničkih organizacija i predstavnici jedinice lokalne uprave i samouprave.
Teme edukativnih radionica bile su sljedeće:
1. Rasprava o važnosti suradnje organizacija civilnog društva i javnih ustanova
2. Oblici mogućeg sudioničkog upravljanja u kulturi
3. Pregled mogućih partnerstava na lokalnoj razini i planiranje suradnje u kulturi
4. Analiza dosadašnjih partnerstava i suradnje i prijedlozi novih mogućnosti

Voditeljice edukativnih radionica: Daniela Mohorović, ravnateljica POU Labin i Anja Šumberac, članica Udruge za mlade Alfa Albona

Tijekom edukativnih radionica otvarala su se važna pitanja i predlagala se rješenja vezana za potrebu jačanja međusobne komunikacije, sudioničkog upravljanja, korištenja prostora, financiranja, disperzije kulturnih aktivnosti u Labinu i doneseni razni prijedlozi sudioničkog upravljanja u kulturi na našim prostorima.

Možda vas zanima i ovo

Back to top button