Kazalište

BRODOLOMKE

17.4. u 20.00h

„Brodolomke su dirljiva i tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. Iako različitih životnih priča, sudbina ih poveže na najneobičniji način. Stvaraju se novi životni obrasci kroz učenje o sebi, dok ih sve povezuje ovisnost. Ovisnost kao odgovor na život, kao posljedica puta kojeg su odabrale.

Zamislite samo što biste vi napravili da ste zatvoreni u četiri zida sami sa sobom? A što bi tek napravili da ste u nemogućnosti suočiti se sami sa sobom zatvoreni s još troje koji se traže? Biste li pjevali? Biste li plesali?                                                                                                                   To naše žene rade. One u nesreći pokušavaju otkriti novi život, svojstveni put i možda promijeniti sudbinu. Je li sudbina zaista zapisana ili zaista imaš izbor? Nevjerojatne transformacije, glumačko autorstvo i vještina, ples i pjesma, duhovitost i neposrednos

Četiri vrsne glumice i jedan glumac, kroz situacije pune gorkoga humora, glazbe i plesnih brojeva, publiku vode na putovanje od naizgled nespojivih krajnosti do priče o prihvaćanju, razumijevanju, prijateljstvu i oprostu.

AUTORSKI TIM:

Tekst: Ana Maras Harmander
Dramaturgija: Ana Tonković Dolenčić
Režija: Krešimir Dolenčić
Kostimografija: Tea Bašić
Koreografija: Ilona Cvitić
Glazba: Mario Mirković
Trajanje predstave 90 min

Cijena predstave:

35,00 kn u pretprodaji
40,00 kn na dan predstave
20,00 kn umirovljenici

VII. Bobijevi dani smijeha – nagrade

  • Nagrada za najbolju predstavu u cjelini Brodolomke prema predlošku Ane Maras Harmander u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Kazališta Moruzgva i Ludens teatra koje su u brzom ritmu uklopile dojmljive interpretacije glumaca koji su bitno utjecali na oblikovanje teksta, ples i pjesmu u suvremenu komediju koja oduševljava gledatelje portretiranjem zanimljivih lica okupljenih u grupi koja alkoholizam kao sliku mnogih bolesti naše svakodnevice liječi plesom koji puni smisao dobiva nastupom pred publikom.

  • Daria Lorenci Flatz za najbolju zensku ulogu za virtuozno odigranu ulogu u Brodolomkama prema predlošku Ane Maras Harmander u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Kazališta Moruzgva i Ludens teatra koja je silnom glumačkom energijom uz ples i pjevanje i vlastito kreiranje znatnog dijela teksta vrlo nijansirano interpretirala alkoholičarku koja „ne pije, ali popije jer je to pitanje tradicije, mentaliteta…“ kreirajući efektno istodobno i neodoljivo komičnu i dirljivo tragičnu sudbinu žene koja se ne uklapa u dominantne norme ponašanja

12. ZLATNI ZUB – FESTIVAL KOMEDIJE I SMIJEHA

 „Brodolomke“ Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra uvjerljivo osvojile 12. Zlatni zub u Poreču

Posebnost ovog Festivala je u tome što o pobjedniku odlučuje publika jačinom svoga pljeska kojeg mjeri posebna aplikacija, odnosno pljeskometar, koji potom nedvojbeno utvrđuje pobjednika. A  najveći pljesak dobila je predstava “Brodolomke” Kazališta Moruzgva i Ludens teatra, koja je jučer izvedena u dva termina zbog velikog interesa publike. Porečka publika najsnažnijim aplauzom (koji se uvijek mjeri) nagradila je priču o četiri žene, ovisnice o alkoholu, koje kroz terapiju plesom uz obilje gorkog humora plove prema prihvaćanju, prijateljstvu i oprostu.

Glumci, brodolomci Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić te Luka Petrušić, umorni nakon dvije odrađene predstave u istom danu u subotu 9. ožujka u Poreču, široko su se osmjehivali i ponosno pokazivali svoj “Zlatni zub”, nagradu koju su uvjerljivo osvojili .

Glavni urednik: Kazalište Moruzgva i Ludens Teatar
Glumci: Ecija Ojdanić/ Ana Maras Harmander/Barbara Nola, Anita Matić Delić/ Iva Jerković, Daria Lorenci Flatz/Nataša Kopeč, Sanja Milardović, Luka Petrušić/ Sven Šestak

Možda vas zanima i ovo

Back to top button