EU projektiObrazovanje odraslih

Odobreno gotovo 1,4 milijuna kn bespovratnih sredstava

Pučkom otvorenom učilištu Labin u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva” odobreno je 1.388.793,40 HRK za projekt „Rudnici baštine“.

Projekt čiji je nositelj POU Labin financira se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u 100 postotnom iznosu, partneri u projektu su Otvoreno učilište Diopter iz Pule, Udruga Istra Inspirit, Ugostiteljski obrt Bukaleta i KORAL d.o.o. (Hotel Peteani), a projekt je izrađen uz tehničku podršku Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina.

Cilj projekta je povećati zapošljivost ranjivih skupina na području grada Labina, grada Pule i šire okolice kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Ciljne skupine projekta su nezaposlene osobe s područja Istarske županije s naglaskom na grad Labin i grad Pulu, a koje su pripadnici ranjivih skupina (mlađi od 25 godina, stariji od 54 godine i osobe s invaliditetom) s jedne strane te predavači i mentori praktične nastave s druge strane.

Možda vas zanima i ovo

Back to top button