Obrazovanje odraslih

SVEČANA DODJELA SVJEDODŽBI POZNAVANJA STRANIH JEZIKA

U Pučkom otvorenom učilištu Labin, nakon uspješno završenih tečajeva stranih jezika za nezaposlene osobe, financiranih iz sredstava EU fondova, danas su dodijeljene svjedodžbe poznavanja stranih jezika stupnja A2, prema zajedničkom europskom referentnom okviru.
S ciljem jačanja kompetencija nezaposlenih osoba i konkurentnosti na tržištu rada, poglavito u djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i pića, Pučko otvoreno učilište Labin je tijekom 5 mjeseci izvršilo izobrazbu 15 nezaposlenih osoba i to talijanskog, njemačkog i engleskog jezika, stupnja A1 i A2, prema zajedničkom europskom referentnom okviru, u trajanju od 5 mjeseci.
Troškovi obrazovanja financirani su sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., sredstvima Državnog proračuna i iz posebnih sredstva Inicijative za zapošljavanje mladih u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Svečanoj dodjeli svjedodžbi prisustvovala je profesorica njemačkog jezika, Elvijana Frančula Tenčić i profesorica talijanskog jezika, Amneris Ružić Fornažar , koje su zajedno s ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Labin, Danielom Mohorović, uručile polaznicima svjedodžbe o poznavanju stranih jezika.
Naime, Pučko otvoreno učilište Labin je kao član grupe ponuditelja XI – PU PULA, u čijem su sastavu uz POU Labin i Diopter-Otvoreno učilište iz Pula, POU Ante Babić Umag i POU Grada Rovinja, potpisalo Sporazum o nabavi usluga obrazovanja nezaposlenih osoba za programe učenja stranih jezika za rad u djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i pića s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Ispred HZZ-a na svečanoj dodjeli su bile nazočne predstavnice Područnog ureda Labin, Debora Mucić i Virna Knapić.

Možda vas zanima i ovo

Back to top button