Obrazovanje odraslih

Započinju upisi u program za NJEGOVATELJ/ICE

Grad Labin sufinancira tečaj u 100% iznosu za 6 polaznika/ca

Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba nudi mnoga znanja i vještine poput upoznavanja građe i funkcije ljudskog tijela kao cjeline, životne funkcije za vrijeme bolesti, prepoznavanje znakova starosti i starenja, pružanje emocionalne podrške starijoj i nemoćnoj osobi.

Program osposobljavanja traje 500 sati, a realizirat će se redovitom i/ili konzultativnom nastavom. Teorijski dio programa u trajanju od 170 sati izvodi se u učionici ustanove, vježbe se izvode 50 sati u specijaliziranoj učionici opremljenoj za vježbe i praktični dio programa u  trajanju od 280 sati koji se izvodi u zdravstvenoj ili socijalnoj ustanovi s kojom ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji. Rad polaznika na praktičnoj nastavi nadzirat će mentor. Praksa se u slučaju ovog tečaja isključivo obavlja u Domu za starije Labin i Domu zdravlja Labin (stacionar).

U program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba može se upisati osoba koja ima:

– završenu osnovnu školu

– navršenih 18 godina

– liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova njegovatelja/ice.

Osoba mora biti psihički stabilna (rad s bolesnima, nemoćnima, umirućima, izloženost emocionalnom stresu) i dobre psihofizičke kondicije (podizanje, nošenje, premještanje bolesnika/štićenika). Radi se stojeći, u smjenama te noću.

Cijena programa je 750 eura ili 5.650, 87 kuna, plativo u ratama. Predavači su iskusni i dugogodišnji suradnici Pučkog učilišta i djelatnici Doma zdravlja Labin. Upisi u program započeli su 25.kolovoza, a tečaj bi započeo u rujnu nakon formiranja grupe/a.

Grad Labin sufinacira program obrazovanja za 6 polaznika/ca

Grad Labin je u svojem proračunu osigurao sredstva za 100% sufinanciranje čak šest polaznika/ca tečaja njegovateljica s područja Grada Labina koje će temeljem sporazuma o suradnji svoju obveznu praksu odraditi u novoosnovanom Domu za starije uz mogućnost zapošljavanja u istoj ustanovi. Pučko otvoreno učilište i Grad Labin po zaprimanju sve potrebne dokumentacije zainteresiranih izvršiti će selekciju kandidata koji zadovoljavaju uvjete za ostvarivanje sufinanciranja tečaja (prebivalište/boraviše u Gradu Labinu, zadovoljavanje zdravstvenih predispozicija programa i drugih uvjeta, ozbilnost i proaktivnost, trenutno iskustvo i dr.). U slučaju da kandidat ne ostvaruje pravo sufinanciranja u mogućnosti je samostalno sufinancirati tečaj.

Predbilježbe i pitanja uvijek su mogući putem mail adrese učilišta: obrazovanje@uciliste-labin.hr ili na broj telefona +385 99 2005 700 (u radno vrijeme od 7 do 15 h).

Možda vas zanima i ovo

Back to top button