Koncerti

Koncertom Hommage a’ Ennio Morricone započinje Klasično ljeto 2020.

U srijedu, 8.srpnja 2020. Pučko otvoreno učilište Labin započinje s kulturnom manifestacijom Klasično ljeto.

Ove godine je na repertoaru 5 koncerata klasične glazbe i svi koncerti su financirani od strane Ministarstva kulture RH, uz potporu Grada Labina.

Klačno ljeto započinje koncertom Gudačkog kvarteta Cadenza iz Zagreba, koji ovim koncertom započinju obilježavanje njihove 25.obljetnice osnutka.Posvećen je nedavno preminulom slavnom talijanskom skladatelju Enniu Morriconeu ,čija je glazba obilježila neke od najpoznatijih filmova svih vremena.

O kulturnoj manifestaciji `Klasično ljeto`

Pučko otvoreno učilište Labin kontinuirano od 1987.g. organizira kulturnu manifestaciju „Klasično ljeto“ koja se sastoji od 8-10 koncerata klasične glazbe eminentnih umjetnika tijekom ljetnih mjeseci. Koncerti se održavaju u Župnoj crkvi u starogradskoj jezgri. Iznimno se ove  godine Klasično ljeto, zbog epidemiološke situacije ili „nove normalne“ situacije, održava na različitim lokacijama. Koncerti puhačkih i gudačkih instrumenata održavat će se  na otvorenom ispred Narodnog muzeja, dok će se klavirski koncerti održati u Malom kazalištu (Teatrinu) s mogućnošću praćenja koncerta u vanjskom prostoru na Piazzetti.

Manifestacija „Klasično ljeto“ namijenjena je poticanju novih trendova u turizmu, poglavito kulturnog turizma, obogaćivanju turističke ponude na našem teritoriju i općenito povezivanju turističkog centra Rabac s gradom Labinom.

8

Možda vas zanima i ovo

Back to top button