Koncerti

Riječki puhački kvintet u sklopu Sipping sessions-a nastupa kraj Galerije Alvona

𝐔 𝐬𝐮𝐛𝐨𝐭𝐮 𝟏𝟓. 𝐬𝐫𝐩𝐧𝐣𝐚 𝐬 𝐩𝐨𝐜̌𝐞𝐭𝐤𝐨𝐦 𝐮 𝟐𝟏.𝟎𝟎 𝐬𝐚𝐭 u ulici Giuseppine Martinuzzi, ispred Galerije Alvona u susret 30. obljetnici djelovanja galerije i 50. obljetnici rada likovnog umjetnika Vinka Šaine te obilježavanju blagdana svete Gospe Karmelske u čijem se prostoru smjestila Galerija, održava se SIPPING SESSIONS koncert klasične glazbe na kojem nastupa 𝐑𝐢𝐣𝐞𝐜̌𝐤𝐢 𝐩𝐮𝐡𝐚𝐜̌𝐤𝐢 𝐤𝐯𝐢𝐧𝐭𝐞𝐭.

Riječki puhački kvintet osnovan je 1965. godine, a od 2020. godine djeluje u novom sastavu sa željom da svojim umjetničkim radom doprinese glazbenom bogatstvu Hrvatske. Čine ga nagrađivani glazbenici, redom prvi puhači Riječkog simfonijskog orkestra. Sastav puhačkog kvinteta sastoji se od drvenih puhačkih instrumenata koji se mogu činiti vrlo različiti u boji i tehnici, no raznim kombinacijama nude nova i zanimljiva suzvučja te je repertoar za ovaj sastav vrlo širok. Kroz skladbe koje izvodi Riječki puhački kvintet, ističe se sklad i perfekcionizam sastava kao cjeline, te osobnost i kvaliteta svakog soliste. U ovom mladom sastavu, oni uspijevaju glazbi dati smisao nadilazeći tehničke zahtjeve te se nakon ostvarenih zapaženih koncerata u Rijeci pripremaju za nadolazeće koncerte širom Hrvatske.

Lucija Kovačević, flauta
Antonio Haller, oboa
Matej Pavić, klarinet
Volodymyr Antoshin, fagot
Alessandro Saraconi, rog

𝐋𝐮𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐊𝐨𝐯𝐚𝐜̌𝐞𝐯𝐢𝐜́ diplomirala je flautu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnica je brojnih nagrada sa državnih i međunarodnih natjecanja te Dekanove nagrade za akademsku godinu 2014./2015. Akademske godine 2017./2018., u sklopu Erasmus+ programa, provela je semestar na Konzervatoriju za glazbu “Giuseppe Tartini” u Trstu. Godine 2019. sudjelovala je na Međunarodnom flautističkom festivalu u gradu Qingdao u Kini na koji je bila pozvana kao jedan od izvođača. Godine 2018. položila je audiciju za mjesto prve flaute u Riječkom simfonijskom orkestru gdje je trenutno zaposlena.

𝐀𝐧𝐭𝐨𝐧𝐢𝐨 𝐇𝐚𝐥𝐥𝐞𝐫 glazbeno obrazovanje započinje u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Dobitnik je nagrada i priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima te rektorove nagrade za akademsku godinu 2016./2017. Sa puhačkim kvintetom Aeros nastupao je na Osorskim večerima 2017., te predstavljao Muzičku akademiju na festivalu Caleidoscopio u Livornu 2018. Nastupa kao solist s baroknim ansamblom Collegium musicum Fluminense, Zagrebačkim solistima te kao član Riječkog komornog orkestra i drugih sastava. Na mjestu prve oboe u Riječkom simfonijskom orkestru zaposlen je od 2020. godine.

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐣 𝐏𝐚𝐯𝐢𝐜́ diplomirao je studij klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zimski semestar akademske godine 2011./2012. proveo je na Erasmus studentskoj razmjeni na Akademiji za glasbo u Ljubljani. 2011. godine izabran je, od strane stručne komisije sastavljene od solista Bečke i Berlinske filharmonije, za stipendistu „Orchester Akademie Ossiach“. Dobitnik je mnogih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Od 2012. do 2014. radi u
Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu kao nastavnik klarineta, a zatim nakon uspješno položene audicije dobiva poziciju solo klarineta u Riječkom simfonijskom orkestru gdje radi i danas.

𝐀𝐥𝐥𝐞𝐬𝐚𝐧𝐝𝐫𝐨 𝐒𝐚𝐫𝐚𝐜𝐨𝐧𝐢 započeo je glazbenu naobrazbu na Konzervatoriju Svete Cecilije u Rimu. Od 2003. do 2014. bio je zaposlen na mjestu prvog roga u Simfonijskom orkestru u Rimu te je sudjelovao u više od 40 snimaka poznatih diskografskih kuća kao što su Sony, Naxos, Brilliant i Philips. Predavao je u srednjoj školi “Santa Rosa da Viterbo”. Godine 2019. uspješno polaže audiciju te od tada djeluje na mjestu prvog roga u Riječkom simfonijskom orkestru.

𝐕𝐨𝐥𝐨𝐝𝐲𝐦𝐲𝐫 𝐀𝐧𝐭𝐨𝐬𝐡𝐲𝐧 diplomirao je fagot na Ukrajinskoj nacionalnoj glazbenoj akademiji Čajkovski u Kijevu. Kao orkestralni glazbenik, bio je zaposlen u Nacionalnom predsjedničkom orkestru Ukrajine te Nacionalnom simfonijskom orkestru Ukrajine. Od 2015. godine pokazuje interes za suvremenu glazbu te njegovi nedavni značajni angažmani uključuju brojne koncerte s Ukho ansamblom za suvremenu glazbu. Od 2021. godine djeluje na mjestu prvog fagota u Riječkom simfonijskom orkestru.

U sklopu koncerta organizirano je kušanje vina vinara s područja Labina kao i razgled izložbe Vinka Šaine.

𝗦𝗜𝗣𝗣𝗜𝗡𝗚 𝗦𝗘𝗦𝗦𝗜𝗢𝗡𝗦 koncerti su klasične glazbe koji će se tijekom godine održavati u labinskim crkvama ili kraj njih kao i na manje poznatim mjestima, a koja su važna za afirmaciju lokalne kulturne (zaboravljene) baštine.

Organizatori: Pučko otvoreno učilište Labin i Turistička zajednica Grada Labina. Provedbu koncerta pomaže Ministarstvo kulture i medija RH.

 

Možda vas zanima i ovo

Back to top button