Koncerti

POČINJE NOVO IZDANJE SIPPING SESSIONS KONCERATA KLASIČNE GLAZBE

Dva koncerta povodom nadolazećeg vikenda i obilježavanja obljetnice zvonika Svetog Justa u Župnoj crkvi

U subotu 24. lipnja i nedjelju 25. lipnja s početkom u 20.30 sati uživajte u solo koncertima klasične glazbe u Župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Preprodaja ulaznica:
https://www.entrio.hr/…/koncerti-matej-jovanovic-i-mia…

Na dan koncerta 12 EUR.

𝗦𝗨𝗕𝗢𝗧𝗔 𝟮𝟰.𝟬𝟲.𝟮𝟬𝟮𝟯. 𝘂 𝟮𝟬.𝟯𝟬 𝘀𝗮𝘁𝗶

Matej Jovanović (Srbija) – klavir

Prvi javni nastup imao je sa samo 8 godina, a od tada je nastupio na više od 50 koncerata diljem Europe (Srbija, Francuska, Slovenija, Italija, Austrija). Nastupio je na solo koncertnoj turneji PianoWorldWide Europe tour 2019 (Bari, Verona, Beč, Radovljica, Pančevo). Turneja je dosegla gledanost od 10.000 ljudi diljem svijeta na Instagram prijenosu u živo.

Kao pokretač PianoWorldWide zajednice na društvenim mrežama koja broji više od 500 tisuća pratitelja podučava svoje pratitelje kako da povećaju svoju vidljivost i unaprijede svoje poslovanje. Od 2018. godine pomogao je brojnim umjetnicima i brendovima da povećaju svoju publiku putem digitalnih kanala.

Klavirsko obrazovanje započinje s 8 godina, 2013. godine počinje raditi sa profesorom Jankom Đokovićem kod kojeg je završio školovanje u srednjoj glazbenoj školi “Mokranjac” u Beogradu (Srbija). Diplomirao je klavir (solistički odjel) u Parizu (Francuska) na nacionalnom konzervatoriju CRR93 u klasi pijanista
Jasmina Kulaglich. Kao solist sudjelovao je na brojnim natjecanjima državnog i međunarodnog karaktera. Na svojem prvom koncertu u Labinu svira Scriabina, Scarlattia, Chopena, obrade popularnih pjesama poput The Doors te vlastite pjesme.

Gost na koncertu bit će Edi Šiljak, poznati violinist.

𝗡𝗘𝗗𝗝𝗘𝗟𝗝𝗔 𝟮𝟱.𝟬𝟲.𝟮𝟬𝟮𝟯. 𝘂 𝟮𝟬.𝟯𝟬 𝘀𝗮𝘁𝗶

Mia Grozdanić (Hrvatska) – harmonika

Dr. art. Mia Grozdanić istaknuta je glazbenica izvanredne muzikalnosti što dokazuje suradnjom s eminentnim hrvatskim kompozitorom Davorom Bobićem koji joj je posvetio tri djela, od kojih je ciklus Godišnja doba i Suze Sv. Lovre izvela sa Zagrebačkim solistima. Također, jedna je od najuspješnijih harmonikaških pedagoga u Hrvatskoj.

Studij harmonike završila je na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu s najvišom ocjenom, a magistrirala na Sibelius Akademiji u Helsinkiju, također s najvišom ocjenom. Studirala je u klasi mr. art. Vojina Vasovića, dr. art. Mike Väyrynena i Mattija Rantanena, priznatih svjetskih harmonikaških pedagoga ovog instrumenta.

Radila je i s prof. Elsbeth Moser, na Hochschüle für Musik, Theater und Medien u Hannoveru (Njemačka). Umjetnički doktorat završava na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu s temom Komparativnost i kompatibilnost Godišnjih doba P. I. Čajkovskog i D. Bobića, pod mentorstvom mr. art. V. Vasovića i dr. sc. N. Vujošević. Nastupila je u većini europskih zemalja, u Kini i u Australiji i osvojila dvadesetak prvih i drugih nagrada na natjecanjima.

Prvi ovogodišnji SIPPING SESSION održava se u Župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u sklopu obilježavanja 400. obljetnice početka gradnje zvonika Svetog Justa, zaštitnika Grada Labina.

U sklopu koncerta organizirano je kušanje vina mladih vinara s područja Labina, Vina Prskalo i Vina Matiška.

𝗦𝗜𝗣𝗣𝗜𝗡𝗚 𝗦𝗘𝗦𝗦𝗜𝗢𝗡𝗦 koncerti su klasične glazbe koji će se tijekom godine održavati u labinskim crkvama ili kraj njih kao i na manje poznatim mjestima, a koja su važna za afirmaciju lokalne kulturne (zaboravljene) baštine.

Organizatori: Pučko otvoreno učilište Labin i Turistička zajednica Grada Labina.

Možda vas zanima i ovo

Back to top button